4ο Summer School: ΤΕΦΑΑ – Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνεχίζονται οι εγγραφές αλλά και οι προετοιμασίες για το 4o Summer School του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Μαθαίνω μέσα από την κίνηση» που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2019 (10 ημέρες) στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Οι επιστήμονες που το διοργανώνουν δίνουν μεγάλη έμφαση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμακαι τις σχεδιαζόμενες δράσεις του (τοξοβολία, κρίκετ, μπάντμιντον,πινγκπονγκ,TAEKWONDO,πάλη, baseball, μουσικοκινητικά προγράμματα,παιδαγωγικά παιχνίδια, φτιάχνω υγιεινό σνακ κ.α.).Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε νέες δραστηριότητες όπως: Ρομποτική, FitforKids, Take 10 inEnglish, τροποποιημένα παιδαγωγικά παιχνίδιακ.α.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται για μια ακόμη χρονιά στις μετρήσεις – αξιολογήσεις που θα πραγματοποιηθούν.Έχουν επιλεγεί δοκιμασίες – τεστ κατάλληλα για όλες τις ηλικίες των συμμετεχόντων και μέσα από αυτές θα αξιολογηθούν διάφοροι δείκτες υγείας(ορθοσωμία, δείκτες παχυσαρκίας, βασικός μεταβολισμός κ.α.), φυσικής κατάστασης (δύναμη, κινητικότητα, ισορροπία κ.α.) καιδιατροφικές συνήθειες(προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής).

Τα αποτελέσματα,μετά από κατάλληλη επιστημονική επεξεργασία (στατιστικές αναλύσεις, συγκρίσεις με δείκτες και πίνακες αναφοράς κ.α.), θα δοθούν στους γονείς με χρήσιμες συμβουλές άσκησης, διατροφής και υγείας που μπορούν να ακολουθήσουν τα παιδιά τους. Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά θα δοθούν και πολλές οδηγίες σχετικά με την εργονομία στην καθημερινότητα (συμβουλές για σωστή στάση σώματος κατά το διάβασμα, τον ύπνο, τη χρήση tabletκ.α.).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.healthykids.gr/summerschoolκαι στα τηλέφωνα 2431047030 και 6944640035.

 

Με εκτίμηση ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Δρ. Γεροδήμος Βασίλειoς, Καθηγητής Προπονητικής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ