48 μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στη Θεσσαλία

_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copyΣαραντοκτώ τελικά είναι μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες της μεγάλης υπόθεσης που κατάφερε να εξιχνιάσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας σε συνεργασία με τις τοπικές Αστυνομικές Διευθύνσεις. Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χαλάτσης δήλωσε ότι είναι διαρθρωμένη εγκληματική οργάνωση η οποία δε δρούσε μόνο στη Θεσσαλία αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Ο ίδιος είπε ότι οι κατευθύνσεις δίνονταν κυρίως από τη φυλακή, αλλά υπήρχαν και έξω καθοδηγητές…

«Οι συλληφθέντες βρίσκονται σε κοινωνική διαστρωμάτωση διαφόρων επαγγελμάτων. Δεν είναι όλοι άνθρωποι της νύχτας» τόνισε ο ίδιος.

Θα υπερβούμε τους 150 συλληφθέντες δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Χαλάτσης σε μία επιχείρηση γιγαντιαία για τα δεδομένα της Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι το εμπόριο όπλων, το ξέπλυμα χρήματος, η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η προώθηση γυναικών σε πορνεία, η εμπορία ναρκωτικών. Μέχρι και πλαστές βεβαιώσεις του ΟΚΑΝΑ παρουσίαζαν στα δικαστήρια για να πέφτουν στα ψιλά στις δίκες που είχαν οι σεσημασμένοι απ’ αυτούς.

Στην επιχείρηση συμμετείχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, με όλη τη δύναμη, ενισχυμένο με άνδρες της Α.Δ. Θεσσαλίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και πραγματοποίησε ευρείας κλίμακας  αστυνομική επιχείρηση στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Βόλο και στην Αθήνα, κατά την οποία συνελήφθησαν, μέχρι αυτή την ώρα, οκτώ ημεδαποί, καθώς και δύο  αλλοδαπές. Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται οι επικεφαλής των τριών εγκληματικών οργανώσεων, καθώς και 14 αρχηγικά μέλη. Η παρακολούθηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ήταν πολύμηνη.