Οι κινήσεις-ματ Χατζηγάκη στη πολιτική σκακιέρα

Οικογενειακώς πήγε το πρωί της Κυριακής, στη κοπή πίτας της σκακιστικής κίνησης Τρικάλων στην αίθουσα «Αίγλη» του ξενοδοχείου Πανελλήνιον ο Μικέλης Χατζηγάκης.

Οι δύο μεγαλύτερες κόρες του είναι φαν του αθλήματος και ο Μικέλης ως καλός και στοργικός πατέρας, όχι μόνο δεν τους χαλάει χατίρι, αλλά τις παροτρύνει κιόλας να ασχοληθούν ενεργά με το σκάκι.

Ωστόσο αυτό που έχει περισσότερο στο μυαλό του ο υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι άλλο από τις κινήσεις-ματ που πρέπει να κάνει ο ίδιος στην πολιτική σκακιέρα, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Οι καλά γνωρίζοντες την πολιτική στα Τρίκαλα, κάνουν λόγο πως η παρουσία του Μικέλη σ΄αυτές τις εκλογές δεν θα έχει ουδεμία σχέση με αυτή των προηγούμενων εκλογών του 2019. Λένε μάλιστα πως ο νεαρός Χατζηγάκης αυτή τη φορά θα φέρει τα πάνω κάτω και θα καταφέρει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Ο ίδιος μελετά προσεκτικά τα επόμενα πολιτικά του βήματα πάνω από την σκακιέρα της πολιτικής, αναπροσαρμόζοντας όταν και όπου χρειάζεται την στρατηγική του, γιατί γνωρίζει καλά πως η τακτική και η στρατηγική σε πολλές περιπτώσεις παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Το σκάκι είναι δύσκολο άθλημα, χρειάζεται μυαλό, μνήμη και βασίζεται εν πολλοίς και στην στρατηγική και ο Χατζηγάκης είναι αποφασισμένος για κίνηση-ματ!