Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 500γρ. μοτσαρέλα για πίτσα (όχι φρέσκια) σε φέτες
- 3 ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
Βήμα 2
Αραδιάζετε στο ταψί τις φέτες μελιτζάνας, τις αλείφετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και ρίγανη και τις ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Στρώνετε και ένα δεύτερο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αλείφετε τις φέτες της ντομάτας με ελαιόλαδο, τις πανάρετε με τη φρυγανιά και τις αραδιάζετε στο ταψί. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά.
Βήμα 4
Σε ένα από τα ταψιά που ήδη χρησιμοποιήσατε, φτιάχνετε πυργάκια με φέτες μελιτζάνας, ντομάτας και μοτσαρέλας εναλλάξ, τελειώνοντας με μια φέτα ντομάτας. Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Βήμα 5
Γαρνίρετε τα πυργάκια με φυλλαράκια βασιλικού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.