Νέο περιστατικό bullying σε σχολείο των Τρικάλων

Ένα νέο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού (bullying), αναστατώνει την τοπική κοινωνία και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το trikalaIN.gr.

Το νέο περιστατικό bullying, όπως μας καταγγέλθηκε από οικεία του πρόσωπα, αφορά την περίπτωση ενός μαθητή που φοιτά σε Γυμνάσιο της πόλης των Τρικάλων και που παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Όπως μας καταγγέλθηκε ο συγκεκριμένος μαθητής δέχεται τον εκφοβισμό από πειράγματα των συμμαθητών του αλλά και εκπαιδευτικών, όταν όλα αυτά συμβαίνουν πολλές φορές με την ανοχή των καθηγητών του σχολείου.

Τελικά όπως διαπιστώνεται, το bullying στα σχολεία είναι ένα φαινόμενο αρκετά σύνηθες και δεν είναι μακριά μας, αλλά πολλές φορές δίπλα μας και ίσως χτυπήσει και την δική μας πόρτα. Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, γιατί τόσα και τόσα παραδείγματα που βλέπουμε και ακούμε με περιστατικά βίας και δολοφονιών νέων παιδιών στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, συνήθως ξεκινάνε κατ΄αυτό τον τρόπο. Από την πολύ πίεση που δέχονται κάποια παιδιά στα σχολεία, στο τέλος φτάνουν στα άκρα και γίνονται δολοφόνοι ή κάνουν ζημιά στον εαυτό τους. Χρειάζεται προσοχή μεγάλη και όταν το οικογενειακό περιβάλλον ή οι εκπαιδευτικοί αντιληφθούν τέτοια περιστατικά και παραβατικές συμπεριφορές, δεν είναι ντροπή να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον ειδικό.