3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης στη Λάρισα

spalis

 

 

 

Με το σύνθημα «Μεσόγειος: θάλασσα φιλίας και συνεργασίας» ξεκινά στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα της ελευθέρας και της ελληνορωμαϊκής πάλης που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Μαΐου.

Το θέαμα αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό, αφού θα συμμετέχουν παλαιστές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και στη θεσσαλική πρωτεύουσα θα έχουν μία ευκαιρία να «μετρήσουν» τις δυνάμεις τους. Οι συμμετοχές έχουν φτάσει τους 250 αθλητές και αθλήτριες (που μαζί με τους προπονητές, τους συνοδούς και τους διαιτητές θα ξεπεράσουν τους 300 συμμετέχοντες) προέρχονται από 18 χώρες της Μεσογείου. Όπως έγινε γνωστό η χώρα μας θα συμμετέχει με πάνω από 60 αθλητές, δηλαδή 3 αθλητές σε κάθε αγώνισμα. Να σημειωθεί ότι η είσοδος στους αγώνες θα είναι ελεύθερη.

Ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στη διοργάνωση δήλωσε: « Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενούμε στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Λάρισα τους Μεσογειακούς Αγώνες Πάλης. Μετά την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Παγκόσμια και τη Μεσογειακή Ομοσπονδία Πάλης πραγματοποιούμε μια μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα δώσουν το παρόν 16 χώρες της Μεσογείου. Οι αγώνες αυτοί δημιουργούν μια κινητικότητα στην περιοχή και τονώνουν την τοπική αγορά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Με τους αγώνες αυτούς βγάζουμε τη Θεσσαλία πέρα απ’ τα στενά γεωγραφικά της όρια. Δίνουμε το μήνυμα ότι η Θεσσαλία μπορεί και πετυχαίνει».

Ο περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, αλλά και όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες και τόνισε ότι η διοργάνωση αυτή ήρθε μέσα από συνέργεια και συνεργασία και δίνει το μήνυμα ότι όταν υπάρχει συνεργασία πάνω σε υγιείς βάσεις πετυχαίνουμε θετικά αποτελέσματα. «Οι αγώνες αυτοί δίνουν από μόνοι τους το μήνυμα της συνεργασίας καθώς όλη η Μεσόγειος είναι μια θάλασσα και μας ενώνει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απ’ την πλευρά της το μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης κα Rodica Maria Yaksi τόνισε ότι ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός και ο ολυμπιονίκης κ. Θάνος είναι «ήρωες» που κατάφεραν μέσα σ’ αυτή τη πρωτοφανή οικονομική κρίση να βρουν τη δύναμη και τη θέληση να διοργανώσουν τους αγώνες και τους ευχαρίστησε για την βοήθεια που παρείχαν.

Ο πρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Πάλης Didier Sauvaire ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό και τον κ. Θάνο για τη σημαντική αυτή διοργάνωση, που μετά την Κωνσταντινούπολη και το Μαυροβούνιο γίνεται στη Λάρισα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που μαστίζει όλη την Ευρώπη. Ανέφερε επίσης ότι η Μεσόγειος είναι μια θάλασσα φιλίας και συνεργασίας και είναι πολύ θετικό το ότι οι αγώνες αυτοί γίνονται πλέον θεσμός.

Από την πλευρά του ο ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης κ. Κώστας Θάνος ευχαρίστησε για την συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας  και επεσήμανε ότι οι αγώνες αυτοί διοργανώνονται σε μια ευνοϊκή συγκύρια καθώς τελούνται  στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. «Το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του την τελευταία ευκαιρία που θα έχουν οι αθλητές για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, πράγμα που σημαίνει και τη συμμέτοχη αθλητών υψηλού επιπέδου».

Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και η πρωταθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη, που πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η οποία χαρακτήρισε τους αγώνες ένα πολύ καλό τεστ ενόψει της Ολυμπιάδας. Μάλιστα τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται σε διεθνές πρωτάθλημα πάλης στη χώρα, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αντίστοιχη διοργάνωση. Ευχαρίστησε δε όλους όσους εργάστηκαν για να μπορέσει να έρθει αυτή η υψηλού επιπέδου διοργάνωση στην Ελλάδα.

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο στις 19:00 όπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός θα κηρύξει την έναρξη των αγώνων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό της Νεάπολης σε συνδιοργάνωση Περιφέρειας Θεσσαλίας,  Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.), Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA), και Μεσογειακής Ομοσπονδίας Πάλης (CMLA). Και τις τρεις μέρες οι αγώνες διεξάγονται από τις 9:30 έως τις 12:30 και από τις 17:00 έως τις 21:30Μάλιστα από τις 7 Μαΐου, στην Πορταριά του Βόλου, οι εθνικές ομάδες της Αιγύπτου και της Τυνησίας πραγματοποιούν κοινή προετοιμασία με τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε επίσης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής.

 

 

.