Γ. Κουτσονάσιος: Ξεπέρασαν τους 37.000 οι εμβολιασμοί στο εμβολιαστικό κέντρο Πύλης

Για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών, αλλά και τα μελλοντικά του πολιτικά βήματα στην αυτοδιοίκηση, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο γιατρός και συντονιστής του εμβολιαστικού κέντρου Πύλης Γιάννης Κουτσονάσιος.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι εμβολιασμοί στη Πύλη έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τους 37.000.

Καθημερινά προσέρχονται πολίτες για να κάνουν την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου, αλλά και άλλοι που τώρα κάνουν την πρώτη ή δεύτερη δόση. Η πορεία των εμβολιασμών έχει αυξηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Βέβαια να μην ξεχνάμε, πως γίνονται και οι εμβολιασμοί κατ΄οίκον από εμάς, σε υπερήλικες συνανθρώπους μας ή σε αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως με απόφαση του Υπουργείου Υγείας όλες τις Κυριακές του Δεκεμβρίου και την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, όλα τα εμβολιαστικά κέντρα ανά τη χώρα θα παραμείνουν ανοιχτά, για να εξυπηρετούν όλο και περισσότερους πολίτες. Αυτή τη στιγμή σε όλα τα νοσοκομεία, όπως και στο νοσοκομείο Τρικάλων, το υγειονομικό προσωπικό δίνει καθημερινά μια δύσκολη μάχη, καταβάλλοντας μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας και να σώσει όσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Όσο μπορούμε και εμείς ως γιατροί των κέντρων υγείας βοηθάμε την κατάσταση, κάνοντας υπηρεσίες σε πολλά νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσονάσιος, ενώ κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας είναι τριτοκοσμική, ο συντονιστής του εμβολιαστικού κέντρου Πύλης διαφώνησε κάθετα λέγοντας πως «Μπορεί και σήμερα να υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις, αλλά σε καμία περίπτωση η κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τότε στα  νοσοκομεία δεν είχαμε να φανταστείτε, ούτε κόλες Α4 να συνταγογραφήσουμε φάρμακα στους ασθενείς. Πόσο μάλλον άλλες πιο απαραίτητες υποδομές».

Σε ερώτηση αν σκέφτεται στις επόμενες εκλογές να αλλάξει πολιτικό μετερίζι από τον Βαθμό της αυτοδιοίκησης (όπως είναι σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος Πύλης) στον Α΄(ως Περιφερειακός Σύμβουλος), ο Γιάννης Κουτσονάσιος δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως είναι νωρίς ακόμη για να αποφασίσει κάτι τέτοιο. «Ως τις εκλογές του 2023, έχω τον χρόνο να το σκεφτώ και να αποφασίσω ανάλογα» ανέφερε χαρακτηριστικά.