30 μικροί κάδοι για την ανακύκλωση από τους μαθητές του 20ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων

kadoi2

Πρωτότυπη και άκρως ουσιαστική η συμβολή μαθητών του 20ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, στο ζήτημα της ανακύκλωσης στην πόλη. Σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων και την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη, προσφέροντας 30 κάδους για την ανακύκλωση.

Οι μικροί αυτοί κάδοι, όμως, είναι ζωγραφισμένοι από τα ίδια τα παιδιά, έχουν συλλεγεί από σημεία της πόλης από τα παιδιά, έχουν αποτελέσει αντικείμενο μαθήματος από τα παιδιά.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όπως εξήγησε ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Ντάκος , οι μαθητές αποφάσισαν, εκτός από το μάθημα, να προσφέρουν στην πόλη και τους συγκεκριμένους μικρούς κάδους, δικής τους κατασκευής αι έμπνευσης. Δωρίζοντάς τους, λοιπόν, στον Δήμαρχο, έδειξαν τη σημασία της ουσιαστικής μας σχέσης με το περιβάλλον.

kadoi5

 

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ευχαρίστησε τους μαθητές για αυτή την τόσο πρωτότυπη και τόσο ουσιαστική δράση τους, επισημαίνοντας τα οφέλη της ανακύκλωσης για όλους τους τρικαλινούς, που εδώ και χρόνια έχουν αποκτήσει αυτή τη σχέση ουσίας με το περιβάλλον. Στη συνέχεια παρέδωσε άμεσα τους κάδους σε στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, για να τους τοποθετήσουν σε καίρια σημεία τη ςπόλης, ενώ ένας τοποθετήθηκε ήδη μπροστά από το γραφείο Δημάρχου.

Ο διευθυντής του σχολείου και οι δασκάλες κ. Αλκμήνη Παναγιωτίδου και Φωτεινή Λέτσιου, συνόδευαν μαθητές από την Τρίτη μέχρι τη έκτη τάξη, που πήραν μέρος σε αυτήν την πρωτότυπη δράση, αποδεικνύοντας ότι με απλές λύσεις, μπορούμε να βελτιώσουμε πτυχές της καθημερινότητας.

.