2ο Πανελλήνιο Συνέδριο: Αναζητώντας το τι, το πώς και το γιατί στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης

ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ 2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΙ, ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Η εκπαιδευτικός του Εσπερινού Γυμνασίου Τρικάλων κ. Αναστασία Πατέρα εκπροσώπησε το σχολείο της στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Αναζητώντας το τι, το πώς και το γιατί στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης» που έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (9-11 Μαρτίου 2018), παρουσιάζοντας το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που υλοποιείται στο σχολείο το τρέχον σχολικό έτος σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Τρικάλων κ. Δέσποινα Καραμπατζάκη.

Η εισήγησή είχε τίτλο «Η βιβλιοθεραπευτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και των συγκρούσεων». Η εκπαιδευτικός παρουσίασε το πρόγραμμα του σχολείου, σκοπός του οποίου είναι να εξετάσει πώς απεικονίζεται το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και των συγκρούσεων ως θεματική ενότητα σε εφηβικά αναγνώσματα και πώς μπορούν αυτά να αξιοποιηθούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξυπηρετώντας γνωστικούς και συναισθηματικούς στόχους.

Επιπλέον, στόχοι του πρόγραμμα είναι:

  1. Η εκπαίδευση εκπαιδευτών και μαθητών στη διαχείριση των συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον, μέσα από βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια που διοργανώνει ο Σ.Σ.Ν. Τρικάλων.
  2. Η διεπαγγελματική συνεργασία μεταξύ διαφορετικών εργασιακών φορέων με στόχο την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας σε θέματα προαγωγής της πνευματικής και ψυχικής υγείας του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Δημήτριος Μαγειρίας

Αναστασία Πατέρα