2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Τμήμα Ιατρικής

Σε συνέχεια της απόστολής του Δελτίου Τύπου για το 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023, σας αποστέλλουμε τον σύνδεσμο για την εγγραφή στο Συνέδριο.
 
Σκοπός μας είναι να διοργανώσουμε ένα συνέδριο με την ελάχιστη χρήση πλαστικού και χαρτιού, και δεν θα διατίθεται έντυπο πρόγραμμα και αφίσα. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, εκτός από τη δυνατότητα εγγραφής, θα βρείτε το ηλεκτρονικό πρόγραμμα του συνεδρίου. Επίσης, στον χώρο του συνεδρίου θα υπάρχει αναρτημένο το QR code με το οποίο θα μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα ηλεκτρονικά.
 
http://meduth.online/2ipokrateio/
 
Η διοργάνωση του 2ου Ιπποκράτειου Ιατρικού Συνέδριου εγκαινιάζει μια νέα εποχή επικοινωνίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την τοπική κοινωνία, τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για πρώτη φορά, τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν ανοικτά με το κοινό, συχνά, σοβαρά Ιατρικά προβλήματα τα οποία απασχολούν έναν μεγάλο αριθμό ασθενών. Για κάθε νοσολογική οντότητα θα παρουσιαστεί η δυνατότητα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών, οι διαθέσιμες θεραπευτικές στρατηγικές σε επίπεδο οικογενειακού και ειδικού ιατρού στην κοινότητα, και όλες οι σύγχρονες  τάσεις αντιμετώπισης αυτών των νοσημάτων σε επίπεδο δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας παροχής ιατρικών Υπηρεσιών.

Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι ασθενείς και οι συγγενείς, μέσω αμφιβόλου ποιότητας πληροφοριών που λαμβάνουν από το διαδίκτυο, εκφέρουν γνώμη ή αποφασίζουν από μόνοι τους για τη θεραπεία που θα ακολουθήσουν. Θεωρούμε ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη να παρουσιάσουμε στην κοινωνία υπεύθυνη και αξιόπιστη πληροφόρηση για συχνά ιατρικά προβλήματα.

Συμπληρωματικά, θα παρουσιαστούν μεγάλου ενδιαφέροντος θέματα Ιατρικής Εκπαίδευσης, Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας, σύγχρονης Ιατρικής Ακριβείας, σύγχρονων εξελίξεων στη θεραπευτική ογκολογία και την ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνέχεια τον εκδηλώσεων  για την «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα», που συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύλλογο «ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας «ο Ιπποκράτης». Παράλληλα, μέσω του συνεδρίου, προωθείται η διαρκής συνεργασία  με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, με σκοπό να επιτευχθεί η διεθνοποίηση των Ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο γίνεται paper free και plastic free που σημαίνει ότι θα αποφευχθεί η χρήση έντυπου και πλαστικού υλικού, ως ένδειξη της αφοσίωσης του Τμήματος Ιατρικής στην προστασία του περιβάλλοντος.
 
 

Θεόφιλος Καραχάλιος
Καθηγητής Ορθοπαιδικής
Πρόεδρος Τμ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας