28 κρούσματα κορονοϊού σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνολικά 28 κρούσματα κορονοϊού σε φοιτητές του μετρά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς έως και χθες. Εως την περασμένη Παρασκευή είχαν διαγνωστεί 16 θετικοί στον κορονοϊό φοιτητές, το τριήμερο όμως που μεσολάβησε, από το Σάββατο έως και χθες Δευτέρα, επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 12 κρούσματα, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης που έγινε από συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπο Μπιλλίνη, ο οποίος έχει χριστεί υπεύθυνος COVID-19 για το ίδρυμα, η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά σε φοιτητές της Λάρισας όπου έχουν διαγνωστεί 21 θετικοί.

Σε όλες τις πόλεις όπου λειτουργούν τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν διαγνωστεί θετικοί φοιτητές, πλην της Καρδίτσας. Στον Βόλο έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά δύο θετικά κρούσματα μέχρι χθες κι ένα σήμερα.

«Η διασπορά των κρουσμάτων αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας της Θεσσαλίας», σχολίασε ο κ. Μπιλλίνης, υπογραμμίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι σε στενή επαφή με τον ΕΟΔΥ και κάθε φορά που επιβεβαιώνεται θετικό κρούσμα ενεργοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Αυτή τη στιγμή στο ίδρυμα γίνονται κυρίως εργαστηριακά μαθήματα. Σε αυτό το πλαίσιο όταν μας γνωστοποιείται ότι υπάρχει θετικό κρούσμα προχωράμε μέσω εταιρείας με την οποία έχουμε ενεργή σύμβαση, σε απολύμανση των χώρων όχι μόνο των εργαστηρίων, αλλά και των κοινόχρηστων, των γραφείων και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο. Εχουν διανεμηθεί συνολικά 20.000 μάσκες πολλαπλής χρήσης στους φοιτητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν διά ζώσης μαθήματα, υπάρχουν απολυμαντικά, αντισηπτικά παντού, ενώ τηρούνται τα μέτρα της απόστασης και του αριθμού φοιτητών ανά τμήμα», τόνισε ο ίδιος.

Ανεστάλη λειτουργία τμήματος

Με αφορμή τριπλό κρούσμα σε φοιτητές, ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Ιατρικής που μάλιστα επρόκειτο να κάνει άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. «Κρίθηκε αναγκαίο για την προστασία των γιατρών και των νοσηλευομένων να ανασταλεί το τμήμα και ειδικά για τους φοιτητές της Ιατρικής προβλέπεται ότι μόλις περάσει η περίοδος του αυτοπεριορισμού πρέπει να υποβληθούν εκ νέου σε τεστ κορονοϊού πριν επιστρέψουν στα μαθήματα και στα εργαστήριά τους», εξήγησε ο αντιπρύτανης.

Σημειώνεται ότι για το σύνολο των φοιτητών που βρέθηκαν θετικοί ισχύει 14ήμερος αυτοπεριορισμός. Σύμφωνα με τον κ. Μπιλλίνη όλοι οι φοιτητές είναι καλά στην υγεία τους, αντιμετωπίζοντας ήπια συμπτώματα και ορισμένοι ίσως και καθόλου, ενώ παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

taxydromos.gr