262.000 ευρώ για εξοπλισμό των ειδικών σχολείων του δήμου Τρικκαίων

 

sxoliki_tsanta_AP

 

 

 

 

 

Νέο εξοπλισμό προμηθεύονται  τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, καθώς εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η συμβασιοποίηση μέρους του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α Θεσσαλίας έργου: «Προμήθεια Εξοπλισμού Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε) για Α.Μ.Ε.Α. Δήμου Τρικκαίων». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 262.381,14 ευρώ και αφορά στον εξοπλισμό με παιδαγωγικό υλικό και ειδικών τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμό για τη σωστή λειτουργία των σχολείων, ο οποίος έχει εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα Ειδικά Σχολεία των Τρικάλων, ώστε να είναι κατάλληλα να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο».

Ειδικότερα, σ΄αυτή τη φάση, εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η συμβασιοποίηση μέρους του όλου έργου, δηλαδή η προμήθεια διαδραστικού ψηφιακού εξοπλισμού, προβολής και μάθησης καθώς και η προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού, επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών, συνολικού ποσού 81.292,94 ευρώ. Το υπόλοιπο αντικείμενο του έργου συνεχίζει σε διαγωνιστική διαδικασία για ανάδειξη αναδόχων τους.

Μετά την έγκριση αυτή, ξεκινάνε από το Δήμο οι διαδικασίες για την υπογραφή των σχετικών  Συμβάσεων και η προμήθεια – παραλαβή των ειδών.

 

 

.