20ό Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ

getImage.do1

Ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή οι εκδηλώσεις του 20ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ που φέτος γίνεται στη Ρούμελη. Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για αυτή τη μεγάλη συνάντηση νέων από όλη τη χώρα με την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ, του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα. Μια συνάντηση που θα είναι πηγή έμπνευσης, πηγή άντλησης διαχρονικών διδαγμάτων, μελέτης των νομοτελειών της ταξικής πάλης. Αυτό εκφράζει και το σύνθημα του Διημέρου: «Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!».

Η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα, ενώ το πρόγραμμα του Διημέρου απλώνεται σε διάφορες περιοχές (Λαμία, Αγόριανη, Μάρμαρα κ.α).

Το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 8 Ιούλη

  • 8.00 μ.μ.: Εκδήλωση – παρουσίαση των εκδόσεων: «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ, 10-14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 11-12 Μάρτη 1956» και «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 5-15/2 1968». Την παρουσίαση θα κάνει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • 9.30 μ.μ.: Αφιέρωμα στο Θέατρο του Βουνού.
  • Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 9 Ιούλη

  • Το πρωί θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο μεταξύ ομάδων των Οργανώσεων της ΚΝΕ).
  • 6.00 μ.μ.: Τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας, όπου και ήταν χώρος εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • 8.00 μ.μ.: Θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση στη Λαμία, στην πλατεία Διάκου. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αρης Βενιζέλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
  • 10.30 μ.μ.: Στο χώρο του κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Κυριακή 10 Ιούλη

  • 11.00 π.μ.: Αναχώρηση για τη Λιλαία. Επίσκεψη στο σπίτι του διοικητή της 2ης Επίλεκτης Μεραρχίας του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή (Γιάννης Αλεξάνδρου, το πραγματικό του όνομα). Το σπίτι σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Πούλμαν από τα Τρίκαλα θα αναχωρήσουν στις 4:00μμ από τα γραφεία του ΚΚΕ, Ιακωβάκη 2 (παραποταμίως) Για συμμετοχές τηλεφωνήστε στα 24310 27567