2021: Ρόλος και λόγος στη νεολαία από τον Δήμο Τρικκαίων

Εμφαση στην τρικαλινή νεολαία και προεργασία για τον ρόλο της στα κοινά, δίνει ο Δήμος Τρικκαίων. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, καθώς και δράσεις σχετικά με την ενθάρρυνση συμμετοχής των νέων σε δραστηριότητες, αποτελούν τα βασικά στοιχεία αυτής της προσπάθειας.
Η συγκρότηση του Συμβουλίου για τον Δήμο Τρικκαίων μάλιστα, θα υλοποιηθεί εντός του έτους, τόνισε ο αντιδήμαρχος Ακης Αναστασίου, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του ευρωπαϊκού δικτύου «Europe Goes Local», την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020.
Η διάσκεψη μελών του δικτύου – ανάμεσά τους ο Δήμος Τρικκαίων – αφορούσε σε συζήτηση για εξεύρεση τρόπων και ιδεών, που θα ενθαρρύνουν τους νέους να αποκτήσουν ενεργότερο ρόλο στην κοινωνική και πολιτική ζωή.
Επίσης, από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων προτάθηκε ως πρακτική, να μετέχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου (Ποιότητας Ζωής, Οικονομική) ή και σε άλλες δραστηριότητες, εκπρόσωποι της τρικαλινής νεολαίας.
Στόχος, το να αποκτούν άμεση σχέση με τον τρόπο λήψης αποφάσεων, τη δημοκρατική λειτουργία εκλεγμένων οργάνων, την αντιπαράθεση με επιχειρήματα και τον συνολικότερο τρόπο λειτουργίας πολιτικών οργάνων που αφορούν τη ζωή των πολιτών.
Το διαδικτυακό παρών στην τηλεδιάσκεψη έδωσε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε συνολικότερα στην ανάγκη ενίσχυσης των διαδικασιών εισόδου της ελληνικής νεολαίας σε δραστηριότητες και δράσεις πολιτικοποίησης και προεργασίας για ενεργοποίησή τους.