200 σύνεδροι συμμετείχαν στο συνέδριο για τον Αθλητικό Τουρισμό

koyr

Με τη συμμετοχή 200  περίπου συνέδρων, επιστημόνων και ερευνητών από όλη την Ελλάδα διεξήχθη με επιτυχία το 3οΠανελλήνιο Συνέδριο Αναψυχής-Ελεύθερο Χρόνου & Αθλητικού Τουρισμού στις 15-16 Οκτωβρίου στα Τρίκαλα (Πάρκο Ματσόπουλου).
Το συνέδριο διοργανώθηκε για τρίτη φορά από το Εργαστήριο Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού &Αναψυχής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Τρικκαίων και του Επιμελητηρίου Τρικάλων.
Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στη διάρκεια του συνεδρίου διοργανώθηκαν 4στρογγυλές τράπεζες, 3 πρακτικά σεμινάρια ενώ παρουσιάστηκαν  30 επιστημονικές εργασίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και στην
επίδραση του στην οικονομική ανάπτυξη.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής & Άθλησης, κ. Κώστας Παταβούκας παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της «Άθλησης για Όλους» στην Ελλάδα, καθώς και τη διαχείριση ποιότητας στην Ειδική Γραμματεία Διατροφής & Άθλησης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ.Παταβούκας ανακοίνωσε τη πρόθεση της Ειδικής Γραμματείας να συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως επιστέγασμα της συνεργασίας που ήδη υπάρχει ανάμεσα στην Ειδική Γραμματεία Διατροφής & Άθλησης και του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ κ.Αθανάσιου Κουστέλιου, Διευθυντή του Εργαστηρίου Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής.
Κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας που αφορούσε στα προγράμματα σπουδών στον αθλητικό τουρισμό, παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία που αναφέρονταν στην Ελλάδα και στην Αμερική ενώ ο κ. Κουστέλιος Αθανάσιος,  παρουσίασε ένα νέο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στον Αθλητικό Τουρισμό, στο οποίο συμμετέχει το ΤΕΦΑΑ το Παν. Θεσσαλίας μαζί με άλλα έξι ευρωπαϊκά
πανεπιστήμια.
Με τη λήξη των εργασιών οι σύνεδροι έδωσαν ραντεβού σε δύο χρόνια στην πόλη των Τρικάλων για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναψυχής-Ελεύθερου Χρόνου & Αθλητικού Τουρισμού.