1οs Πανθεσσαλικός μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας «NOUSCLICK»

Το φροντιστήριο ΝΟΥΣ διοργανώνει τον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου-Λυκείου των σχολείων της Θεσσαλίας. Το θέμα του διαγωνισμού είναι η Εκπαίδευση (σχολείο, αίθουσα, προαύλιο, εκδρομή, πίνακας, μάθημα, τετράδιο, στυλό, εξετάσεις, κλπ). Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι διπλός: καταρχήν να επιτρέψει στους μαθητές/τριες να εκφράσουν δημιουργικά τη γνώμη και τα συναισθήματα που τους γεννά η εκπαιδευτική διαδικασία και κατά δεύτερον να εξοικειωθούν με τους κανόνες ορθής και ηθικής χρήσης κάθε διαθέσιμου φωτογραφικού μέσου. 
Για το λόγο αυτό, αν και η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοιχτή για όλους/ες τους/τις μαθητές και μαθήτριες, οι όροι συμμετοχής είναι πολύ αυστηροί. Επιπλέον, την ημέρα της έκθεσης και απονομής των βραβείων, επαγγελματίες φωτογράφοι θα εξηγήσουν τεχνικές λεπτομέρειες και δυνατότητες χρήσης, αλλά πολύ περισσότερο θα αναλύσουν τη νομική και ηθική διάσταση της λήψης μιας φωτογραφίας, τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται και τους κινδύνους που συνεπάγεται η άγνοιά τους.
Διακρίσεις
Θα απονεμηθούν 3 βραβεία και 3 έπαινοι. Επίσης, ένας αριθμός επιλεγμένων φωτογραφιών θα αναρτηθεί στον εκθεσιακό χώρο που θα επιλεγεί. Όλες οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του φροντιστηρίου
Όροι Συμμετοχής
1. Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος μόνο μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Θεσσαλίας
2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερις (4) φωτογραφίες έγχρωμες ή ασπρόμαυρες (RGB)
3. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που δεν έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με τρόπο που δεν παραποιεί την πραγματικότητα
4. Κάθε διαγωνιζόμενος δεσμεύεται ρητά ότι:
α) οι φωτογραφίες με τις οποίες συμμετέχει στο διαγωνισμό δεν παραβαίνουν κάποιο νόμο και δεν προσβάλλουν δικαιώματα τρίτων
β) οι υποβαλλόμενες φωτογραφίες αποτελούν προσωπική και αυθεντική δημιουργία
γ) έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων
δ) θα προσκομίσει και θα επιδείξει, όταν του ζητηθεί, το μέσο με το οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία (φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο)
Το Φροντιστήριο ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων φωτογραφημένων προσώπων και των πνευματικών δικαιωμάτων άλλων δημιουργών. Επίσης, διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει από το διαγωνισμό φωτογραφίες για τις οποίες θεωρεί ότι δεν πληρούν τους όρους συμμετοχής.
Τρόπος Συμμετοχής
1. Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να συμπληρώσει το δελτίο συμμετοχής που θα προμηθευτεί από το κεντρικό φροντιστήριο Νους στην οδό Παπακυριαζή 40. Αν βρίσκεται εκτός Λάρισας μπορεί να συμπληρώσει ηλεκτρονικά το Δελτίο Συμμετοχής, το οποίο μπορεί να βρει στη σελίδα Nousclick 2017http://s000.tinyupload.com/?file_id=53196600936041091209

1. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg) με όνομα το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και τον αύξοντα αριθμό από 01 έως 04 ( π.χ Eponimo_Onoma01.jpg). 
2. Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2362 pixel και η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 3543 pixel (ελάχιστη διάσταση 20×30 εκατοστά στα 300dpi)
3. Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο το ονοματεπώνυμο ή το λογότυπο του φωτογράφου
4. Κάθε διαγωνιζόμενος θα στείλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του φροντιστηρίου thepinols@yahoo.comή Nous.edu@hotmail.com ένα κατά προτίμηση συμπιεσμένο αρχείο (zip) που θα περιέχει το Δελτίο Συμμετοχής και τις φωτογραφίες με τις οποίες ο φωτογράφος συμμετέχει στο διαγωνισμό. Το όνομα του συμπιεσμένου αρχείου θα είναι της μορφής Eponimo_Onoma_Nousclick
Διάρκεια Διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 21 Νοεμβρίου 2016 και η τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 21 Απριλίου 2017
Έκθεση-Τελετή-Απονομή
Η σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής είναι η παρακάτω:
Η κριτική επιτροπή θα γίνει γνωστή σύντομα όπως και ο χώρος της έκθεσης . Η τελετή απονομής θα γίνει στις 22 Απριλίου ημέρα Σάββατο στο κεντρικό διδακτήριο του Φροντιστηρίου Νους Παπακυριαζή 40 – στον 1ο όροφο.

Πνευματικά Δικαιώματα
Το Φροντιστήριο διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για την προβολή και την προώθηση των εργασιών του (έκδοση διαφημιστικού φυλλαδίου/αναμνηστικού λευκώματος/ημερολογίου, ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαφημιστική καταχώρηση στον τύπο), αλλά είναι υποχρεωμένο σε κάθε περίπτωση να αναφέρει το όνομα του δημιουργού της φωτογραφίας.
Το Φροντιστήριο δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αντιγραφή ή/και κλοπή της φωτογραφίας.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού. Η μη ακριβής συμμόρφωση με τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί αιτία αποκλεισμού .

Τα δώρα του Διαγωνισμού : 1ος Νικητής – Φωτογραφική Μηχανή 2ος Νικητής – Tablet 3ος Νικητής – Σκληρός δίσκος 1Τ . Οι αιτήσεις τρέχουν με γοργό ρυθμό . Παρακαλώ διαβάστε τους όρους πριν κάνετε κάποια κίνηση !!! (π.χ οι φωτογραφίες μπορούν να είναι και από κινητό τηλέφωνο…..)

Κριτές : 1. Νατσιούλης Φώτης. 2. Αλέξανδρος Χαρτώνας 3. Παπαδημητρουλας Δημητρης. 4. Γιαννης Χατζηαντωνιου .