1ο Σεμινάριο Σπηλαιολογίας στα Τρίκαλα

 

afisa spilaiolologia

Για πρώτη φορά στην πόλη των Τρικάλων διοργανώνεται Ανοιχτό Σεμινάριο Σπηλαιολογίας με σκοπό την εκπαίδευση και κατάρτιση νέων σπηλαιολόγων, που θα συντελέσουν στην εξερεύνηση των σπηλαίων των Τρικάλων. Ένα σεμινάριο που απευθύνεται στον καθένα που τρέφει αγάπη για τη φύση και ιδιαίτερα για τις υπόγειες ομορφιές της.

Περιλαμβάνει έναν κύκλο θεωρητικών εισηγήσεων και έναν πρακτικών ασκήσεων. Τα θεωρητικά μαθήματα περιλαμβάνουν εκμάθηση των βασικών τεχνικών εξερεύνησης σπηλαίων, Γεωλογία των Σπηλαίων, Βιολογία, Χαρτογράφηση, Παλαιοντολογία, Αρχαιολογία, Σπηλαιολογική Φωτογράφηση, καθώς και εισαγωγή στο Γεωτουρισμό, μία εναλλακτική μορφή τουρισμού. Οι εισηγήσεις θα διεξάγονται στο ξενοδοχείο Αχίλλειον (Ασκληπιού 2) κάθε Παρασκευή 20:00-22:00. Οι πρακτικές ασκήσεις περιλαμβάνουν εξερεύνηση, φωτογράφηση και χαρτογράφηση 3 γνωστών σπηλαίων των Τρικάλων.

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου σε όλη τη Θεσσαλία και στις εισηγήσεις συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονές του. Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 20:00 στο ξενοδοχείο Αχίλλειον. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 24210 36555 (10:00-14:00), στο κιν. τηλέφωνο 6945 313309 ή στο mail του Μουσείου [email protected]

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

.