1ο Γυμνάσιο Τρικάλων- Τεχνητή νοημοσύνη για Έλληνες και Τούρκους μαθητές μαζί

Την Τρίτη 12/12/23 επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, 18 μαθητές από σχολείο της Κωνσταντινούπολης, μαζί με συνοδούς καθηγητές τους στα πλαίσια προγράμματος Erasmus που πραγματοποιεί το ΑΚΕΘ Τρικάλων.

Η αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής από τη Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές τους σχολείου.

Αρχικά, ξεναγήθηκαν σε όλο το σχολείο, είδαν τις αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες Προβολών, Βιβλιοθήκη, Εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μουσικής, Καλλιτεχνικών, Γραφεία Διεύθυνσης και Καθηγητών. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και ενσωματώθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, συμμετέχοντας δια ζώσης στα μαθήματα μαζί με τους μαθητές της τάξης.

Ειδικά στο μάθημα Πληροφορικής, 11 Τούρκοι μαθητές κάθισαν δίπλα με Έλληνες μαθητές στους υπολογιστές του Εργαστηρίου Πληροφορικής και παρακολούθησαν μαζί το μάθημα, σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τούς δύο λαούς.

Το μάθημα είχε ως τίτλο την «Εισαγωγή Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ)  στον Προγραμματισμό», με τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κ. Καππά Κωνσταντίνο να χρησιμοποιεί εργαλεία και εκπαιδευτικό λογισμικό και στις 2 γλώσσες. Οι μαθητές έδειξαν στοιχεία άριστης συνεργασίας, αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοεκτίμησης με τον ενθουσιασμό τους στο τέλος να είναι εμφανής.

Εκτός από την Πληροφορική οι μαθητές παρακολούθησαν επίσης Μαθηματικά, Αγγλικά και Φιλολογικά μαθήματα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην οργάνωση της υποδοχής της ομάδας από την Τουρκία.

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων