1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων: Ημερίδα επιμόρφωσης για τα φωτοβολταϊκά συστήματα

 

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ με θέμα: «Η χρήση των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις – ‘’οικολογικά’’ σπίτια» που υλοποιεί το σχολείο μας, διοργανώθηκε ημερίδα εισαγωγικής επιμόρφωσης-κατάρτισης με αντικείμενο: ‘’ΤαΦωτοβολταϊκά συστήματα και η χρήση τους – Μελέτη και Εγκατάσταση’’.

Η επιμόρφωση-κατάρτιση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16-01-2019 στο αμφιθέατρο του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων.

Εισηγητές του προγράμματος ήταν ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου που παρουσίασε την ενότητα ‘’Τα Φωτοβολταϊκά συστήματα και η χρήση τους’’ και ο συνεργάτης του κ. Αλέξανδρος Παπαστεργίου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός επίσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ‘’ Μελέτη και Εγκατάστασή τους’’.

Η δράση είχε ως πρωταρχικό στόχο την επιμόρφωση-κατάρτιση των μαθητών και των καθηγητών που συμμετέχουν ως επιμορφούμενοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά τελικά συμμετείχε όλο το σχολείο εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος από πλευράς μαθητών και καθηγητών.

Ευχαριστούμε θερμά τους δύο εισηγητές για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας (παρ’ όλο το φορτωμένο πρόγραμμά τους), τη συνεχή στήριξη σε κάθε δράση του σχολείου μας καθώς και για την άψογη παρουσίαση του θέματος. Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους μαθητές και τους καθηγητές για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή τους.

1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων.