1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος

Οι Ομοσπονδίες των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας διοργανώνουν στο Βόλο στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 στο Valis Resort στην Αγριά Μαγνησίας, το «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος». Με στόχο την οριστικοποίηση των εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 02 Οκτώβριου 2019, στα γραφεία του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στη Λάρισα, συνάντηση εργασίας των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων ως εξής:

  • ΟΕΒΕ Ν.Μαγνησίας (Τ.Πλαστάρας-Πρόεδρος, Ε.Λαλίτσας-Αντιπρόεδρος, Ι.Φόβος-Ταμίας, Γ.Γκάλιος-Μέλος, Σ.Μαουσίδης- Πρόεδρος τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Πρόεδρος Συνδέσμου Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων & Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας, Κ.Πελεκούδας- εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας),
  • ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας (Δ.Παληογιάννης-Πρόεδρος, Γ. Σακελλαρόπουλος –Μέλος, Α.Γκούλιος- Μέλος, Γ.Ζάνος-Μέλος),
  • ΟΕΒΕ Ν.Τρικάλων (Δ.Κόκκας-Γ. Γραμματέας),
  • ΟΕΒΕ Ν.Φθιώτιδας (Ε.Μπράζας- Πρόεδρος, Κ.Μπέλλης-Γ. Γραμματέας),
  • ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ (Π.Καγκελάρη-Προϊσταμένη παραρτήματος, Ζ.Μπουγάτσα-Συντονίστρια κατάρτισης).

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Υπεύθυνος του Παραρτήματος ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας, κος Τρύφων Πλαστάρας, ως συντονιστής της συζήτησης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις εργασίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί και τόνισε ότι σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η συμμετοχή φορέων κοινωνικών, οικονομικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Νομό Φθιώτιδας. Στο διήμερο του Συνεδρίου θα προβληθούν και θα αναπτυχθούν ζητήματα τα οποία αφορούν στην συνεργασία, στην ανάπτυξη, στις προκλήσεις και προοπτικές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά νομό, τα δε συμπεράσματα του θα κοινοποιηθούν προς τους φορείς χάραξης δράσεων και πολιτικών και θα δημοσιοποιηθούν.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν ομόφωνα ότι η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του αναλαμβάνεται με στόχο την εξωστρέφεια των Ομοσπονδιών, την άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων-θέσεων, τη συνεργασία των επιχειρήσεων, την ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και τελικά τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης. Η υλοποίηση του είναι πρόδρομος ανάλογων μελλοντικών διοργανώσεων που θα επικεντρώνονται στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Δεδομένης της προβολής του συνεδρίου στους πέντε Νομούς αλλά και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και φορείς, οι οποίοι επιθυμούν να στηρίξουν την ενέργεια και παράλληλα να προβληθούν (μέσω αναγραφής Επωνυμίας, Λογοτύπου, κλπ στο ενημερωτικό υλικό του συνεδρίου, ανάρτησης banner, προβολή βίντεο κλπ) να συμμετέχουν ως χορηγοί, επιλέγοντας μια εκ των τριών κατηγοριών: Επίσημοι Χορηγοί: 500,00€, Χορηγοί: 250,00€, Υποστηρικτές: 150,00€. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΟΕΒΕ Μαγνησίας στο 24210-32780.