1η θέση σε διαγωνισμό Ρομποτικής για το 7ο Λύκειο Τρικάλων

7 lykeio

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συγχαίρει τους καθηγητές και τους μαθητές της ομάδας ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων (B.E.A.S.T.), για την 1η θέση που έλαβε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής (στην κατηγορία open Λυκείου). Η βράβευση έγινε για το ρομποτικό όχημα WA.TE.x. (Water and Temperature Explorer), το οποίο πραγματοποιεί περιβαλλοντικές μετρήσεις σε έναν άγνωστο πλανήτη.

Ο κ. Παπαστεργίου σε μήνυμά του, εκ μέρους των τρικαλινών, τονίζει:

«Παρόμοιες διακρίσεις σε έναν τόσο καινοτόμο και προχωρημένο τεχνολογικώς τομέα, μαρτυρούν τη δουλειά που γίνεται στα σχολεία. Διακρίνεται πλέον, ότι το μεράκι των καθηγητών, η επιμονή των μαθητών, η βοήθεια από την οικογένεια, αποτελούν παράγοντες που δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας για τη χώρα μας Κι αν τώρα το γκρίζο κυριαρχεί, τέτοιες ειδήσεις μας κάνουν να χαμογελούμε, να ελπίζουμε και να επιλέγουμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη στη νέα γενιά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους συμμετέχοντες και καλή επιτυχία στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ντόχα του Κατάρ!».

Το συγκεκριμένο όχημα αποτελείται από ένα ρομπότ Lego EV3 και τον μικροελεγκτή Arduino, στα οποία έχουν ενσωματωθεί:

– Πεχάμετρο για την ανάλυση του ph του νερού
– Αισθητήρας θερμοκρασίας
– μετρητής μεθανίου

Τo WA.TE.x. λειτουργεί μέσω σύνδεσης WiFi και έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τις μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες απεικονίζονται σε γράφημα μέσω κατάλληλου λογισμικού.

 

.