10.48 oC
TrikalaIn
26 Νοεμβρίου, 2025
Αναζήτηση
  • Τοπικά – Θεσσαλικά
  • Δελτία Τύπου
  • ΟΦΙΣ
  • Επιλογές
  • Αιχμηρά
  • Περιφέρεια
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Κλικ!
Αρχική Τοπικά - Θεσσαλικά

1η Γιορτή «Κατίκι και Τοπικών Προϊόντων περιοχής Δομοκού» από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο

20/08/2014
Τοπικά - Θεσσαλικά
Δημήτρης Παδιός

Katiki domokou1

Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 στο Δομοκό, στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου (πρώην Θεραπευτήριο) και ώρα 07:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί από τον Eκπολιτιστικό Σύλλογο Δομοκού, σε συνεργασία με τους παραγωγούς, εκδήλωση προβολής των Τοπικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δομοκού.

Φέτος «τιμώμενο» τοπικό προϊόν είναι το «Κατίκι Δομοκού». Κορωνίδα των τοπικών προϊόντων το τυρί κατίκι, είναι πλέον ονομαστό και πασίγνωστο στους ανά τον κόσμο γευσιγνώστες και το μοναδικό «Π.Ο.Π.» (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), που παράγεται αποκλειστικά και μόνο από φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα της οριοθετημένης περιοχής του οροπεδίου Δομοκού.

Το Κατίκι Δομοκού κατοχυρώθηκε ως τυρί Π.Ο.Π το 1993 από την οικογενειακή επιχείρηση τυροκομικών «Γαλάνη» που εδρεύει στην Ξυνιάδα Δομοκού και ιδρύθηκε το 1945 από τον Ιωάννη Γαλάνη. Το Κατίκι Δομοκού παράγεται σήμερα από την εταιρία των Αδελφών Γαλάνη στην Ξυνιάδα Δομοκού και από την «Αθανασίου Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Περιβόλι Δομοκού.

Το «Κατίκι Δομοκού» τρώγεται ως τυρί στο καθημερινό τραπέζι, σε σαλάτες, σε σάντουιτς, ως επιδόρπιο με μέλι ή φρούτα, σε πίτες και σε αμέτρητες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Στην περιοχή Δομοκού παράγονται επίσης δεκάδες άλλα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, όπως όσπρια, (φακές Βουζίου, ρεβίθια, φασόλια), τυροκομικά, ζυμαρικά, κηπευτικά, μήλα, μέλι, αρωματικά φυτά, σιτηρά, καρύδια, παραδοσιακά γλυκά, κρασιά και τσίπουρα.
Στην εύφορη γη της Βόρειας Φθιώτιδας οι δεκάδες ποικιλίες οινοστάφυλλων παράγουν εύγευστα και ευγενή κρασιά που αφήνουν ασύγκριτη επίγευση στον ουρανίσκο, με πλούσια φρουτώδη ή μαλακά οξέα και αρώματα, τέλειο συμπλήρωμα για gourmet σπεσιαλιτέ.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δομοκού και οι Τοπικοί Παραγωγοί σας περιμένουμε στην εκδήλωσή μας και την πανδαισία γεύσεων που θα ακολουθήσει!!!

ΧΟΡΗΓΟΙ

Α.Β.Ε.Κ ΝΟΜΙΚΟΣ
–
ΓΚΙΡΛΕΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
–
ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
–
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ GROUP SERVICE
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΡΑΚΤΕΡ
–
ΑΦΟΙ ΖΩΤΟΥ
–
ΓΑΛΑΝΗΣ Α.Ε

.

Ειδήσεις σήμερα
  • Συναντήσεις και επαφές Σακκά στην Αθήνα για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Εφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ντακούλας
  • Άρεσε η παράσταση «Εκ του πατρός γεννηθέντα» στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalain.gr
Μοιραστείτε το:
Κοινοποίηση στο Facebook Κοινοποίηση στο Twitter
Βρείτε μας στο Facebook:
TrikalaIN
Eφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Γκαμπλιώνης
Εφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ντακούλας

Σχετικά άρθρα

Άρεσε η παράσταση «Εκ του πατρός γεννηθέντα» στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

25/11/2025

Iωάννα Χαρμπέα: Θεατές στο ίδιο έργο με το ίδιο τέλος!

25/11/2025

Αιχμηρά

Αιχμηρά

Ανακατεμένοι κάτω από τα φώτα…

Αιχμηρά

Στα Τρίκαλα στις 11 Δεκεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αιχμηρά

Δίκτυα πολιτών συγκροτεί το ΠΑΣΟΚ – Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής

Dream Life

ACV

ΚΟΥΚΟΥΡΑΩΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ

ΜΑΓΓΟΥ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΤΕΛΕΤΕΣ

kostarel

Polls

Πείτε μας την γνώμη σας για τη νέα κεντρική πλατεία Τρικάλων

View Results

Loading ... Loading ...

Τελευταία Νέα

  • Συναντήσεις και επαφές Σακκά στην Αθήνα για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

    25/11/2025
    Slider
  • Εφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ντακούλας

    25/11/2025
    Δελτία Τύπου
  • Άρεσε η παράσταση «Εκ του πατρός γεννηθέντα» στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

    25/11/2025
    Απόψεις
  • Eφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Γκαμπλιώνης

    25/11/2025
    Δελτία Τύπου
  • Iωάννα Χαρμπέα: Θεατές στο ίδιο έργο με το ίδιο τέλος!

    25/11/2025
    Απόψεις
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2019 trikalain.gr
Πολιτική Απορρήτου
info@trikalain.gr
weaved by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε.
Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies.