18χρονη κινδύνεψε να πεθάνει από αλλεργικό σοκ

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβαλαν υπερπροσπάθεια να την κράτησαν ζωντανή μέχρι το νοσοκομείο

Την πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής της έζησε αθλήτρια η οποία λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της από αλλεργικό σοκ.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr,  18χρονη που σπουδάζει τουριστικά στις σχολές του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο, πήγε χθες όπως κάθε πρωινό στη σχολή της, ωστόσο στη διάρκεια των εξετάσεων αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Σύμφωνα με την αδερφή της, «το πρώτο ανησυχητικό σύμπτωμα της αδερφής μου ήταν φαγούρα και αδιαθεσία, ενώ όλοι σκέφτηκαν, ότι μπορεί να πρόκειται για το άγχος των εξετάσεων».

«Ωστόσο» συνέχισε μιλώντας στην ιστοσελίδα «η αδιαθεσία συνεχίστηκε, κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο και την παρέλαβαν σε ημιθανή κατάσταση. Οι παλμοί της είχαν πέσει στους 40 και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα το πλήρωμα του ΕΚΑΒ να της κάνει δύο φορές ενέσεις αδρεναλίνης. Αν δεν ήταν τόσο έμπειροι, ψύχραιμοι ή καθυστερούσε το ασθενοφόρο, μπορεί και να μην την προλάβαιναν ζωντανή. Τους ευχαριστούμε όλους, όπως και τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ».

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο, τι προκάλεσε το αλλεργικό σοκ. Η 18χρονη θα κάνει έναν κύκλο εξετάσεων, για να διαπιστωθεί η αιτία της αλλεργίας και να λάβει την κατάλληλη αγωγή, καθώς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη, σε περίπτωση που σύμφωνα με τους γιατρούς αντιμετωπίσει ξανά αλλεργικό σοκ.