“1821-1920…:μια διαρκής επανάσταση” με ομιλητή τον πολιτικό επιστήμονα και συγγραφέα Γεώργιο Καραμπελιά

Ο Σύλλογος “ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ” ανταποκρινόμενος στην πρόταση συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχει στην εκδήλωση με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας στη Λάρισα, υπό την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ.,στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμπάκα με θέμα “Από αγάπη για την Ελλάδα 1821-2021”.

Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετέχουν επίσης η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  με τις εξής δράσεις:  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ: Θέμα “Από τη Καλαμπάκα με αγάπη”. Τρισδιάστατη σάρωση και εκτύπωση της προτομής του τοπικού ήρωα ΠαπαΘύμιου Βλαχάβα.ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ: με κεντρική Ομιλία με θέμα  : “1821-1920 … : μια διαρκής επανάσταση” με ομιλητή τον συγγραφέα και διανοούμενο Γεώργιο Καραμπελιά. ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Θέμα : Η πορεία της διδασκαλίας του μαθήματος της Γαλλικής γλώσσας στην ελληνική εκπαίδευση. Από το Ρήγα και τον Κοραή, ως τις μέρες μας: Ποια ήταν η επιρροή του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος στο ελληνικό σχολείο και ποιός ο ρόλος της Γαλλικής γλώσσας στα Ελληνικά Γράμματα.

Μια ερευνητική προσπάθεια μέσα από τα εκθέματα και τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να παρακολουθήσουν δια ζώσης την εν λόγω εκδήλωση.

 

Με εκτίμηση

το

Διοικητικό Συμβούλιο