Όλοι στην απεργία στις 18 Οκτώβρη

apergia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ! ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!

 

Συνάδελφοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, Τα νέα μέτρα που θέλει να περάσει η τρικομματική κυβέρνηση-υπηρέτης των καπιταλιστών και κατ’ εντολή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ. Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας.

Με τη νομοθέτηση από το κράτος και την κυβέρνηση, του κατώτατου μισθού, καταργείται η Εθνική Συλλογική Σύμβαση και η έννοια των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι. Πέφτει άμεσα ο μισθός και το μεροκάματο, η σύνταξη, το επίδομα ανεργίας κ.α. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Την ίδια στιγμή μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις στις απολύσεις. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας από 5 σε 6 την βδομάδα, καταργούν το 8ωρο-5νθήμερο και αυξάνουν τις ώρες δουλειάς την ημέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών. Η κυβέρνηση και το κράτος των καπιταλιστών δίνουν νέα προνόμια στο κεφάλαιο: -μειώνουν κατακόρυφα τις ασφαλιστικές εισφορές και σε άλλες περιπτώσεις τις καταργούν εντελώς. -μειώνουν την φορολόγηση του κεφαλαίου -δημιουργούν ελεύθερες για τους καπιταλιστές, οικονομικές ζώνες Μόνη άμεση και επείγουσα λύση για την εργατική τάξη είναι: τα μέτρα αυτά να μην ψηφιστούν. Ο μόνος τρόπος γι’ αυτό είναι: να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση της εξαθλίωσης! Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πρέπει να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας και να δράσουμε ΕΝΙΑΙΑ, χρησιμοποιώντας ένα πολύ ισχυρό όπλο της εργατικής τάξης. Αυτό της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Όλοι μας καταλαβαίνουμε πια, πως μια 24ωρη απεργία δεν αρκεί για να πετύχουμε τον στόχο μας. Το «να στείλουμε ένα μήνυμα» στους κυβερνώντες και τα αφεντικά τους, δεν φτάνει. Αντίθετα, η οργάνωση των αγώνων πρέπει να είναι αντίστοιχη των περιστάσεων και η κλιμάκωση της πάλης μας με την κήρυξη Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας με στόχο να πέσει Τώρα η Κυβέρνηση της φτώχειας και της πείνας, είναι η ανάλογη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Απέναντι στην καταστροφική πολιτική τους, η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει με ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και με ΑΓΩΝΑ για την ανατροπή της κυβέρνησης των καπιταλιστών και την εγκαθίδρυση εργατική κυβέρνησης. Οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη και δεν βάζουν ένα τέτοιο άμεσο στόχο, παρά παραπέμπουν στο απώτερο μέλλον την απάντηση, ουσιαστικά διευκολύνουν την κυβέρνηση και το σύστημα στο πέρασμα των μέτρων και στην υλοποίηση των άνομων σχεδίων τους. Οι εργαζόμενοι που ακολουθούν ή ψηφίζουν τέτοιες δυνάμεις, πρέπει να τις εγκαταλείψουν άμεσα. Στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της πάλης μας τα Δ.Σ. των σωματείων οφείλουν να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να προχωρήσουν σε συσκέψεις, να οργανώσουν την διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων άμεσα. Την ίδια στιγμή τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες που παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις, πρέπει να συντονίσουν την δράση τους και τις κινήσεις τους για να ενωθεί με αγωνιστικό τρόπο η εργατική τάξη, ασκώντας παράλληλα πίεση στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Ήδη υπάρχουν σωματεία που έχουν πάρει απόφαση για απεργία διαρκείας. Η αναβολή λήψης τέτοιων αγωνιστικών αποφάσεων, μας πηγαίνει πίσω και ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. Συνάδελφοι ιδιωτικού υπάλληλοι, Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ από τον Αύγουστο ήδη, ζητά να συγκληθεί το Δ.Σ του σωματείου μας για να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την οργάνωση της πάλης μας και να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή Γεν. Συνέλευσης των μελών. Η πλειοψηφία της διοίκησης όμως χρονοτριβεί, δεν κατανοεί την σφοδρότητα της επίθεσης που δεχόμαστε, αρκείται στις 24ωρες απεργίες που προκηρύσσει η ΓΣΕΕ, δεν παίρνει μέτρα για την κλιμάκωση της πάλης και τον απαραίτητο συντονισμό των εργατικών δυνάμεων.

Με τον τρόπο αυτό δεν απαντάει ανάλογα, στην επίθεση που δεχόμαστε. Συνάδελφοι, πρέπει να κλιμακώσουμε την πάλη μας με άμεσους στόχους: -Αυξήσεις στους μισθούς στα μεροκάματα και στις συντάξεις, αποκατάσταση και υπογραφή ΣΣΕ. – Κάτω τα χέρια από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. – Κάτω η ληστρική φορολόγηση και τα χαράτσια. – Δουλειά για Όλους με πλήρη δικαιώματα. – Άμεση Παύση Πληρωμών προς όλους τους Τοκογλύφους-Δανειστές, μονομερής Διαγραφή του Χρέους, εκτός αυτού προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. – Άμεση Διαγραφή των χρεών των Εργατικών και Λαϊκών νοικοκυριών. – Ικανοποίηση των διεκδικήσεων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ΕΜΠΡΟΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ και να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της πείνας! Εργατική κυβέρνηση.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

 

 

.