17χρονος πρωταγωνίστησε σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

pliktrologio 23

Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστικά συστήματα και δίκτυα κατ’ εξακολούθηση εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ στα Γιαννιτσά.
17χρονος πρωταγωνίστησε σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου , ο οποίος ήταν συνδιαχειριστής σε προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από το οποίο είχε δεχτεί απειλές ανήλικη, που διαμένει σε χώρα του εξωτερικού, για να στείλει προσωπικό άσεμνο φωτογραφικό υλικό.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση και εντόπισε τρεις ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του επίμαχου προφίλ.

Ακολούθησε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης και εντοπίστηκαν οι τρεις ημεδαποί χειριστές-ιδιοκτήτες των εν λόγω συνδέσεων διαδικτύου, στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι συνδιαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο 17χρονος γιος του ενός εκ των ανωτέρω.

Επιπλέον, από την συνεχιζόμενη προανάκριση και επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης είχε παραβιάσει – διεισδύσει και στα ασύρματα δίκτυα – συνδέσεις διαδικτύου των άλλων δύο προαναφερόμενων ατόμων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων και τις χρησιμοποιούσε προκειμένου να καθιστά δυσχερή τον εντοπισμό του.

Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις.

etnos .gr