17 διαρροές από ΣΥΡΙΖΑ στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία

bouli 98.w l

Ραγδαίεις εξελιξεις: Στην κρίσιμη ψηφοφορία, στην οποια μάλιστα ο πρωθυπουργός έδωσε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, καταγράφηκαν 17 διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαιτάνη.

Απόντες ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και ΒασίληςΚυριακάκης.

«Παρών» ψήφισαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Ιωάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας.

Η πρόταση πέρασε τελικά με 251 ψήφους με τις θετικές ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Επισης 15 βουλευτές του Συριζα που ψήφισαν Ναι αναφέρουν σε επιστολή τους ότι διαφωνούν ριζικά με την πρόταση . «Ψηφίζουμε για να μην τεθεί θέμα δεδηλωμένης» επισημαίνουν. Οι βουλευτες είναι: Αμανατιδου Λιτσα, Δελημήτρος Κώστας, Ζανας Ζήσης, Ζερδελής Γιάννης, Ησυχος Κώστας, Ιωαννιδης Ηλίας, Καματετός Ηλίας, Κριτσωτάκης Μιχαλης, Κότσιας Θωμας, Ουζουνίδου Ευγενία, Πετράκος Αθανάσιος, Σαμουίλης Στέφανος, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Χουντής Νικος

Σε μια πρώτη αντίδραση στελέχη του Μαξίμου έλεγαν ότι δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης διοτι η ψήφος τους αφορούσε μια εξουσιοδότηση.

Π. Λαφαζάνης: Γιατί δήλωσα «παρών»

Ο Π. Λαφαζάνης μετά το «παρών» στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με το «παρών» εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει – χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας».

Μήνυμα Τσίπρα: Ψηφος εμπιστοσύνης

Λιγο πριν από την ψηφοφορία , ο πρωθυπουργος πηρε το λόγο για να δώσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης «Προφανές ότι αναμετριομαστε με το μποι μας και το μπόι της ιστορίας.Για τους βουλευτές της κυβέρνησης αποτελεί μία πράξη ελάχιστης εμπιστοσύνης και για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης εθνικό καθήκον » είπε χαρακτηριστικά

thetoc