Λάρισα: Ένοχος οδοντίατρος για φιλί στο στομα σε νεογέννητο

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε ένας οδοντίατρος που φίλησε στο στόμα ένα νεογέννητο μέσα στα επείγοντα περιστατικά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν γιατροί του νοσοκομείου τον εντόπισαν να κοιτάζει επίμονα μέσα από την κουρτίνα στον χώρο της Παιδιατρικής κλινικής και δεν απομακρύνθηκε, παρά τις συστάσεις που του έγιναν. Αντίθετα, πλησίασε μια τσιγγάνα που κρατούσε το μόλις 30 ημερών μωρό της, της ζήτησε να το πάρει αγκαλιά και το φίλησε στο στόμα, προκαλώντας την οργή της μητέρας που κάλεσε τους νοσηλευτές και εκείνοι με τη σειρά τους την Αστυνομία.

Ο δράστης συνελλήφθη και, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, παραπέμφθηκε στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο όπου, σύμφωνα με την «Ελευθερία» ισχυρίστηκε ότι πήρε αγκαλιά το μωρό γιατί έχει αδυναμία στα παιδιά και αρνήθηκε ότι το φίλησε. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε και με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Ο οδοντίατρος άσκησε έφεση στην απόφαση και αφέθηκε ελεύθερος.

topontiki.gr