13ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων (Ριζαριού) – βράβευση από τα ελληνικά ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)

Ζεστό το μεσημέρι της 19ηςΜαΐου 2019. Όμως εμάς μας δρόσισε η παρουσία πολλών δικών μας ανθρώπων που ήρθαν να μας δουν και να τιμήσουν  την επιβράβευση του σχολείου και των παιδιών μας. Ήταν μια γιορτή που διοργάνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ΕΛΤΑ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας, με ταυτόχρονη παρουσίαση του βραβευμένου έργου ζωγραφικής των μαθητών μας από την UNESCO, σα γραμματόσημο.

Η γιορτή έγινε στον όμορφο χώρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου των Τρικάλων. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της ομάδας σύγχρονης μουσικής των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, που με την μαεστρία του δασκάλου τους ,μας ταξίδεψαν με τα τραγούδια και τη μουσική πασίγνωστων μελωδιών. Οι μελωδίες είχαν μέσα τους το πνεύμα της αλληλεγγύης της προσφυγιάς, του πόνου, του ξεριζωμού, του χαμού, της δύναμης για το χτίσιμο  μιας « νέας ζωής».

Οι υπεύθυνοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων από τη μεριά τους κάλεσαν όλους τους μαθητές δημιουργούς  και τους τίμησαν- βράβευσαν με αναμνηστική πλακέτα και προϊόντα της σειράς «Παιδί και γραμματόσημο».  Στη σειρά αυτή εκτός από την έκδοση της  βραβευμένης ζωγραφιάς μας, εκδόθηκαν και γραμματόσημα για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και δύο γραμματόσημα που προτείνουν να μείνουμε μακριά από το κάπνισμα αποτυπώνοντας το λογότυπο της πρωτοβουλίας “Smoke-freeGreece”, αλλά και το μήνυμα μαθαίνω να μην καπνίζω, όπως προέκυψε από τα 9 Πανελλήνια μαθητικά συνέδρια «Παιδεία για ένα κόσμο χωρίς κάπνισμα».  Ιδιαίτερη τιμή ήταν και η παρουσία του καθηγητή κ. Μπεχράκη, γνωστού  για τον αγώνα που δίνει ενάντια στη μάστιγα του καπνίσματος.

Η εκδήλωση είχε πολλούς καλεσμένους που τίμησαν τους μαθητές και το σχολείο μας με την παρουσία τους.  Τους ευχαριστούμε.

Πιότερο να ευχαριστήσουμε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ΕΛΤΑ, για την απόφαση να εκδοθεί το έργο  ως γραμματόσημο, ώστε να περαστεί το μήνυμα  «αγκαλιά και φως , χαρά κι ελπίδα» και να ταξιδέψει παντού. Η προσφυγιά είναι βαριά και εμείς σαν Έλληνες την έχουμε νιώσει  βαθιά.

Να ευχαριστήσουμε το «Σύλλογο Νέων και Γονέων του Ριζαριού Άγιος Γεώργιος» για τις πρωτοβουλίες διάδοσης, το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για την ιδιαίτερη και σεμνή διοργάνωση της εκδήλωσης και το Μουσικό Σχολείο για την υποδοχή και τη μουσική του παρουσία.

Θλιβόμαστε για την εκμετάλλευση και την υποκειμενική παρουσίαση ενός βραβείου που ανήκει αποκλειστικά στο σχολείο μας. Τι παράδειγμα δίνεται στα παιδιά μας άραγε;

Σα σχολείο ελπίζουμε τα μηνύματα που στέλνουν  τα παιδιά μας προς την κοινωνία να ακούγονται να βιώνονται να μεταλαμπαδεύονται.

Αφιερώνουμε τούτη τη βράβευση στους ανθρώπους που βιώνουν την προσφυγιά, και στη μνήμη των  353000 Ελλήνων του Πόντου που ξεριζώθηκαν, πέθαναν  και δεν μπόρεσαν να αντικρύσουν το φως της ζωής,  έστω μακριά από τις αλησμόνητες πατρίδες, μιας και η 19η Μαΐου είναι μέρα μνήμης για τη γενοκτονία και τον Ξεριζωμό του ποντιακού Ελληνισμού.

 

Η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων