13ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων-Ριζαριού: Γίναμε γραμματόσημο…!!!

Ανοιξιάτικο πρωινό. Παιδικά τιτιβίσματα αρχίζουν να δημιουργούν χορωδιακή ένταση στο κτίριο του σχολείου.  Οι δάσκαλοι ετοιμάζουν το ταξίδι στη μάθηση…  Κι εκεί που όλα τραβούν το δρόμο της καθημερινότητας, που για μας δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, κάτι την αλλάζει…. Ακούσατε Ακούσατεεεε!!…… Γίναμε γραμματόσημο!!!… Τι, πως, πότε, γιατί;;;;  Στα πρόσωπα μια ζωγραφισμένη χαροποιός απορία. Τα νέα όμορφα, γεμάτα χαρά και φως. Μια πλημμυρισμένη αγκαλιά κι ελπίδα.

Η ζωγραφιά μας που απέσπασε το 1Ο  παγκόσμιο βραβείο σε διαγωνισμό των συνεργαζόμενων  σχολείων της UNESCO το 2017, κυκλοφορεί πλέον  σα γραμματόσημο στην πατρίδα μας κι όχι μόνο, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ΕΛΤΑ.Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο του ΔΣ των ΕΛΤΑ κ. Πολυχρόνη Γριβέα σε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν τα ειδικά συλλεκτικά γραμματόσημα της σειράς «Παιδί και Γραμματόσημο» για. Το σχολείο μας ανοικτό πάντα στην τοπική κοινωνία (κι όχι μόνο) δεν αρνήθηκε  την  πρόταση  προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, από  τα μέλη του «Συλλόγου Νέων και Γονέων Ριζαριού ο Άγιος Γεώργιος» , η οποία έγινε αποδεκτή.  Μοναδική και συνάμα υπέροχη στιγμή για το σχολείο μας.

Κάποιοι άνθρωποι πίστεψαν, πως ηζωγραφιά των παιδιών που βραβεύτηκε , δεν ήταν δυνατό να μείνει σε ένα βραβείο, μα να ανοίξει τα φτερά της και να ταξιδέψει παντού στον πλανήτη. Όλοι αυτοί μαζί με μας,  πείσαμε όλο και περισσότερους για την αξία της εργασίας που παράγει το δημόσιο σχολείο.

Τα παιδιάκαι οι δάσκαλοι    ανάψαμε τις φλογίτσες  που κρύβουμε μέσα μας και δείξαμε πως το σχολείο δεν είναι η τυπική μάθηση, μα πολύ περισσότερα, όπως  η ενσυναίσθηση, η συνεργασία, ο διάλογος των πολιτισμών, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η κριτική σκέψη, οι καλές πρακτικές  και άλλες αρχές που μας χαρακτηρίζουν και αποτελούν αρχές της UNESCO.  Η ζωγραφιά πλέον ταξιδεύει στον κόσμο και δείχνει την θέληση των παιδιών μας για άρση των ανισοτήτων, να ονειρεύονται ένα πιο όμορφο μέλλον με ελπίδα, για κόσμο φωτεινό και δίκαιο.

Κι έτσι αναγνωρίστηκε  το μεράκι κι η δουλειά όλων μας. Η αναγνώριση όμως δεν επιτρέπει την καπήλευση – εκμετάλλευση της όλης προσπάθειας  και  χαράς  του σχολείου μας!

Ευχαριστούμε τα ΕΛΤΑ,  τον «Σύλλογο Νέων & Γονέων Ριζαριού ο Άγιος Γεώργιος» και όσους μας βοήθησαν, στήριξαν και αναγνώρισαν  το μήνυμα που θελήσανε οι μαθητές μας να περάσουν μέσα από αυτό το έργο!!!

Η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

                                                                                           Μαθητές  &  Δάσκαλοι