Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων :Τα νέα μέτρα των 13,9 δις ταφόπλακα για τις μικρές επιχειρήσεις

Τ

 

louketo_3

 

 

 

 

 

 

 

 

α τελευταία δυόμισι χρόνια δεχόμαστε την πιο βάρβαρη και απροκάλυπτη επίθεση. Επίθεση στη δουλειά μας, στη ζωή μας, στην ίδια μας την αξιοπρέπεια.
Οι συνεχείς μειώσεις των εισοδημάτων, στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης επέφερε μια άνευ προηγουμένου πτώση στους τζίρους των επιχειρήσεων μας. Πολλά μαγαζιά αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, ενώ όσοι συνάδελφοι κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους βλέπουν την ημερομηνία λήξης να πλησιάζει.
Από την άλλη τα χρέη προς το δημόσιο, τις τράπεζες και τους πιστωτές πολλαπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα πολλοί να χάσουν τις περιουσίες τους. Η εθνική κατάθλιψη έχει γίνει στοιχείο της καθημερινότητας, ενώ οι αυτοκτονίες εξαιτίας των οικονομικών αδιεξόδων πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.
Παρ΄ όλα αυτά, η ανελέητη επίθεση δεν έχει τελειωμό. Τα νέα μέτρα των 13,9 δις αποτελούν ουσιαστικά την ταφόπλακα για τις μικρές επιχειρήσεις. Οι κόκκινες γραμμές και οι προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης πάνε περίπατο και μόνο τους μέλημα είναι η εξυπηρέτηση των τοκογλύφων δανειστών μας.
Η διαφαινόμενη φορολόγηση εμπόρων και επαγγελματιών με ενιαίο συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ, μαθηματικά εξαφανίζει και την παραμικρή προοπτική επιβίωσης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικής τάξης, που κατά τα άλλα αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας.
Αντί να παταχθεί η φοροδιαφυγή, στοχοποιούνται όσοι με νύχια και με δόντια παλεύουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους. Αντί να φορολογηθούν οι έχοντες, φορολογούνται τα συνήθη υποζύγια. Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που με τις πράξεις τους μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, συγκαλύπτονται οι λίστες της
ντροπής.


Είναι πλέον φανερό, ότι εδώ και δυόμισι χρόνια συντελείται μια οργανωμένη προσπάθεια μετατροπής της χώρας σε οικονομικό προτεκτοράτο φθηνού εργατικού δυναμικού, ώστε να μπορέσουν οι μεγάλες πολυεθνικές και το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να «επενδύσουν» και να διαιωνίσουν την κερδοφορία τους.
Σε αυτή την προοπτική έχουμε χρέος να αντισταθούμε μαζικά και δυναμικά. Διαφορετικά η επίθεση που δεχόμαστε δε θα έχει τελειωμό, καθώς τα νέα μέτρα σίγουρα δε θα είναι και τα τελευταία.
Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε στη γενική απεργία. Συμμετέχουμε στο πανεμπορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Λέμε όχι στα μέτρα της ντροπής και της εξαθλίωσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

• Επαναφορά του αφορολόγητου στις 12000 και έκπτωση όλων των δαπανών από το δηλωθέν εισόδημα.
• Κατάργηση ΕΤΗΔΕ, τέλους επιτηδεύματος και εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης.
• Αποκλειστικά λογιστικό προσδιορισμό επιχειρηματικών κερδών.
• Κλείσιμο οικονομικής χρήσης μέχρι 30/6 της επόμενης χρονιάς.
• Μείωση συντελεστών ΦΠΑ.
• Κατάργηση αυτόφωρης διαδικασίας για οφειλές προς το δημόσιο, για ποσά μέχρι 75000€.
• Νομοθετική ρύθμιση οφειλών από φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ, σε 60 τουλάχιστο δόσεις.
• Μόνιμη απαγόρευση, δια νόμου, των πλειστηριασμών πρώτης κύριας κατοικίας για οφειλές σε τράπεζες, για ποσά έως 250000€.
• Επιμήκυνση δανείων (επιχειρηματικής και καταναλωτικής πίστης) με παράλληλη μείωση των επιτοκίων τουλάχιστο κατά 30% και διαγραφή κεφαλαίου.
• Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και υπαγωγή στην κατηγορία που επιθυμεί ο ασφαλισμένος, πάγωμα για δύο χρόνια των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας.
• Κατάργηση των έμμεσων φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας και ύδρευσης, όπως επίσης και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες υγείας και παιδείας

 

 

.