10.000 στρέμματα Δασικής έκτασης κάηκαν στην περιοχή της Καλαμπάκας

hra

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2014 και ωρα 12:30΄ εκδηλώθηκε πυρκαγιά πλησίον του συνοικισμού Καλοχωρίου της Τ.Κ. Κονισκού, Δ.Δ. Τυμφαίων Δήμου Καλαμπάκας, και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη πλην όμως σε ύφεση και οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στον τόπο του συμβάντος μέχρι να κατασβεστεί πλήρως.

Από την πυρκαγιά κάηκαν δέκα χιλιάδες (10.000) στρέμματα Δασικής έκτασης και καταστράφηκαν γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πλησίον αυτής.

Στην πυρκαγιά συμμετέχουν εκατόν ογδόντα (180) Πυροσβέστες που εναλλασσόνται καθημερινά, σαράντα(40) οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας και έγιναν ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Τονίζεται ότι μια πυρκαγιά τέτοιας έκτασης, η μεγαλύτερη που αντιμετώπισε το Πυροσβεστικό Σώμα την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, με τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν από την ημέρα εκδήλωσης της έως και σήμερα, αντιμετωπίστηκε άμεσα και τέθηκε σε ύφεση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση αντιμετώπιση του συμβάντος και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της.-

Π.Υ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
1ο χλμ Ε.Ο. Καλ/κας-Τρικάλων
ΤΚ 42 200 ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Τηλ: 2432024926, Fax:2432024927
e-mail: kalampak@psnet.gr

.