Το 1 ΕΠΑΛ στο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης τoυ τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 20-4-2018 το Μουσείο Τσιτσάνη, όπου πραγματοποιήθηκε το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Στο Φεστιβάλ παρουσίασαν με τις εργασίες τουςτα ψηφιακά έργα που ανέπτυξαν στο σχολείο στα πλαίσια των μαθημάτων της ειδικότητάς των.

Στο μάθημα της Β τάξης «Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων και Προδιαγραφών Υλικού και Λογισμικού» ετοίμασαν 2 βιντεοπαρουσιάσεις  και 1 κουίζ που δημιουργήσανε με τα προγράμματα “PowToon”και “Κahoot”, με σκοπό την εμπέδωση της διδαχθείσας ύλης.

Στο μάθημα της Γ’ Τάξης «Ειδικά Θέματα στον Προγραμματισμό Υπολογιστών»  έκαναν επίδειξη 3 εφαρμογών (Fidgetspinner, παιχνίδι τρίλιζα και μεταφραστής 3 γλωσσών), για λειτουργία σε έξυπνες συσκευές Android, που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή AppInventor.

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ έδωσε στους μαθητές για άλλη μια φορά τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.