Γαλλογερμανικό τελεσίγραφο μιας εβδομάδας στην Τουρκία για να σταματήσει τις προκλήσεις

Τι αναφέρει το πρακτορείο Reuters – Δηλώσεις Μάας, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν

Μία εβδομάδα περιθώριο δίνουν Γερμανία και Γαλλία στην Τουρκία για να αποσαφηνίσει τις θέσεις της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Παράλληλα τονίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις πράξεις της στην ανατολική Μεσόγειο.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να αποφασισθούν κυρώσεις από την ΕΕ, ο Χάικο Μάας, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση θα περιμένει μια εβδομάδα για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει. «Είναι η δεύτερη φορά που οι αναμενόμενες συνομιλίες δεν πραγματοποιούνται και δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί αυτό» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και προσέθεσε «Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν υπάρχει πρόοδος σε μία εβδομάδα και τότε θα αποφασίσουμε ποια στάση οφείλει να υιοθετήσει η ΕΕ».

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Γερμανό και τον Πολωνό ομόλογό του τόνισε: «Μας είναι προφανές ότι η Τουρκία επιμένει σε προκλητικές ενέργειες που είναι απαράδεκτες».Ο Λε Ντριάν άσκησε κριτική και στον ρόλο της Τουρκίας στη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου η Άγκυρα υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

ethnos.gr