∆ράσεις για την προβολή Θεσσαλικών Προϊόντων στην Κεντρική Ευρώπη

Πρωτοβουλία της Ομοσπ. Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης και του «Ξένιου Θεσσαλού» για προώθηση Θεσσαλικών προϊόντων στην αγορά της Κεντρικής Ευρώπης

 

Πιο κοντά στην μεγάλη και δυναμική αγορά της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελβετία) έρχονται τα Θεσσαλικά προϊόντα, μετά την αξιέπαινη πρωτοβουλία της Οµοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης», σε συνεργασία µε το περιοδικό «Ξένιος Θεσσαλός», με αφορμή  το 13ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που διεξάγεται το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και στο οποίο συν διοργανωτές είναι η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης«Βασίλης Τσιτσάνης, ο Θεσσαλικός Σύλλογος Ντίσελντορφ και η ΠΕ∆ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Θεσσαλίας.

Ήδη έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει η σχετική επιστολή, που αποστέλλεται προς κάθε Θεσσαλό παραγωγό ή μεταποιητή, που επιθυμεί να συμμετάσχει και να προωθήσει τα προϊόντα του σε μια τόσο μεγάλη αγορά, μέσω μιας μεγάλης και άρτιας διοργάνωσης.

∆ράσεις για την προβολή Θεσσαλικών Προϊόντων στην Κεντρική Ευρώπη (Με αφορμή το 13ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης)

«Αγαπητέ παραγωγέ ή µεταποιητή εκλεκτών θεσσαλικών προϊόντων

Στις 14 Απριλίου 2018, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, θα γίνει το 13ο Φεστιβάλ των Θεσσαλών της Ευρώπης. Εκατοντάδες θεσσαλοί, στην πλειονότητα τους επαγγελματίες, που ζούνε και δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ολλανδία κ.α. θα ανταμώσουν σε µια εκδήλωση που σκοπό έχει όχι µόνο την ψυχαγωγία αλλά κυρίως την σύσφιξη των σχέσεων τους, την ενδυνάμωση της µεταξύ τους συνεργασίας αλλά και µε την Πατρίδα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλία. Στο πλαίσιο προώθησης αυτών των στόχων το ∆.Σ. της Οµοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης αποφάσισε φέτος να αφιερώσει το φεστιβάλ στα Θεσσαλικά Προϊόντα, τα οποία είναι εξαιρετικά και περιζήτητα στις αγορές της Ευρώπης. Θέλοντας λοιπόν να φέρουμε σε επαφή θεσσαλούς παραγωγούς και µμεταπωλητές µε τους θεσσαλούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις χώρες της Ε.Ε. και κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά και µε αλλοδαπούς επαγγελματίες και καταναλωτές της ίδιας περιοχής, σχεδιάσαμε, σε συνεργασία µε το περιοδικό ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ, τις εξής δράσεις:

Α. Να εκδοθεί ένα περιοδικό αφιερωμένο στα θεσσαλικά προϊόντα. Μάλιστα θα είναι δίγλωσσο (Ελληνικά – γερμανικά) και θα διανεμηθεί όχι µόνο στο χώρο του φεστιβάλ, αλλά και σε χιλιάδες επαγγελματίες (Έλληνες και αλλοδαπούς) σε Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία. Αφορά κυρίως τρόφιμα, κρασιά, τσίπουρο, ούζο, γαλακτοκομικά, φρούτα και γενικά προϊόντα του θεσσαλικού κάµπου, τα οποία ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες της µμαζικής εστίασης, αλλά και τους καταναλωτές της Κεντρικής Ευρώπης. Η παρουσίαση του κάθε παραγωγού θα γίνει τόσο στην ελληνική όσο και στη γερμανική γλώσσα.

Β. Να διοργανωθεί έκθεση θεσσαλικών προϊόντων στο χώρο της εκδήλωσης. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, συνεταιρισμοί κ.λπ. µμπορούν να συµµετέχουν είτε µε προϊόντα τους, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν στους συµµετέχοντες, είτε µόνο µε την αποστολή διαφημιστικών φυλλαδίων τους ή και τα δύο.

Το κόστος συµµετοχής (τόσο στην ειδική έκδοση που θα εκτυπωθεί σε 10.000 αντίτυπα) όσο και στην έκθεση είναι συμβολικό και ιδιαίτερα προσιτό και µμάλιστα για τέτοιου είδους προβολή. Ήδη αρκετοί παραγωγοί, από κάθε περιοχή της Θεσσαλίας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και για την έντυπη προβολή, αλλά και για την αποστολή προϊόντων. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες µμπορούν να επικοινωνούν καθημερινά µε τον διευθυντή του Ξένιου Θεσσαλού ∆ηµήτρη Κρούπη στο τηλ. 6994 052414 ή να στείλουν e-mail στο xeniosthessalos@gmail.com. Για τη σωστή οργάνωση της έκδοσης και της έκθεσης (στην οποία µμπορούν να παρευρεθούν όσοι το επιθυμούν, µε δικά τους έξοδα) δηλώσεις συµµετοχής θα γίνονται δεκτές µμέχρι και τις 20-3-2018.

Υ.Γ. (1): Η σχετική έκδοση αλλά και η έκθεση είναι ένα εξαιρετικό βήμα προβολής και για όσους δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία, ειδικά στο χώρο του τουρισμού και της υγείας (ιατρικός τουρισμός), αφού πολλές χιλιάδες από τους παραλήπτες του εντύπου ( Έλληνες & αλλοδαποί) και τους συµµετέχοντες στο φεστιβάλ επισκέπτονται ή µμπορεί να παροτρυνθούν να επισκεφτούν τη Θεσσαλία, κυρίως τους θερινούς µήνες.

Υ.Γ. (2): Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όλοι οι Θεσσαλοί παραγωγοί και επαγγελματίες που θα συµµετέχουν στην ειδική έκδοση και την έκθεση θα προβάλλονται σε µόνιµη βάση και στην ιστοσελίδα της Οµοσπονδίας στη στήλη των χορηγών.

Το 13ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης διοργανώνεται φέτος από την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης, τον Θεσσαλικό Σύλλογο Ντίσελντορφ και την ΠΕ∆ (Περιφερειακή Ένωση ∆ήµων) Θεσσαλίας.

ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ.ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑΣ Ο πρόεδρος ∆ιαµαντής Γκίκας, Ο Α΄ Γραµµατέας Άγγελος Βόµπρας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕ∆ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ο πρόεδρος Γεώργιος Κωτσός ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟ Ο εκδότης Δηµήτρης Κρούπης