Συνέντευξη Κώστα Ζήκου -Φανής Τζέλη

Αυτή την στιγμή η Φανή Τζέλη και ο Κωνσταντίνος Ζήκος αποτελούν τα δύο πιο καυτά ονόματα του Τρικαλινού αθλητισμού.

Η Φανή γοητεύει στο TKD  με τα χρώματα  του ΣΟΑΤ και ο Κωνσταντίνος Ζήκος στον στίβο εκπροσωπώντας την ΓΕΑΤ.

Διόλου τυχαία οι λάτρεις του είδους  περιμένουν με αδημονία κάθε νέα τους αγωνιστική πρωτοβουλία, αφού ξέρουν ότι θα βιώσουν πλούσιες  συγκινήσεις.

Εδώ και καιρό οι δυο τους είναι στις επάλξεις. Ο Ζήκος πρόλαβε να αγωνιστεί μεταξύ άλλων  στο Πανελλήνιο κλειστού  και στο Πανευρωπαϊκό του  Τορούν, ενώ  η  Τζέλη μετέχει στο ένα καμπ μετά το άλλο δίχως σταματημό έχοντας μπροστά της  την πρόκληση του Πανευρωπαϊκού της  Σόφιας και το  Ολυμπιακό  όνειρο.

Ανάμεσα στις πολλές υποχρεώσεις τους βρήκαν λοιπόν λίγο ελεύθερο  χρόνο ανοίγοντας  χθες  την καρδιά τους μαζί με τους προπονητές τους σε μία πολύ ενδιαφέρουσα κοινή συνέντευξη.

Τζέλη: «Πατάω γερά στα πόδια μου»

Ο Κώστας   Ζήκος  πάντα  ιππότης  παραχώρησε  τον λόγο στην  Φανή  Τζέλη, που είπε αρχικά για την προετοιμασία της  και  το μεγάλο στοίχημα: «Επέστρεψα στα  Τρίκαλα μετά από έναν μήνα με την προετοιμασία μου να είναι απαιτητική αλλά  ελκυστική. Ξεκίνησα τον  Γενάρη από την  Αθήνα με τον χρόνο να αποτελεί σύμμαχο μέσα από τις  μαζεμένες  εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Πλέον είμαι  ολοκληρωτικά αφοσιωμένη  στο Πανευρωπαϊκό της  Σόφιας (8-11 Απρίλη) με την αναχώρηση να γίνεται την  Τρίτη, ενώ  διακαής  πόθος είναι  η διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς. Και αυτό το κομμάτι θα βγει στην  Βουλγαρία(7-8  Μάη). Πρόκειται λοιπόν για ένα γνώριμο περιβάλλον για μένα, αφού στην συγκεκριμένη χώρα  φιλοξενούνται αρκετές  διοργανώσεις. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, νιώθω  έτοιμη  και αισθάνομαι πως πατάω γερά στα πόδια μου».

Σχετικά με τις συνθήκες  δουλειάς λόγω πανδημίας  η αθλήτρια  από το  Μεγαλοχώρι τόνισε: «Μεγάλο μέρος του πλάνου  βγήκε στην  Σερβία με συμμετοχή αξιόλογων ομάδων, 2 Ολυμπιονικών και άλλων σπουδαίων αθλητριών. Ηταν συνάξεις  υψηλού επιπέδου και  βοήθησαν το πρόγραμμά μας. Φυσικά η τήρηση των μέτρων ήταν αυτονόητη(κλειστό επίπεδο) μόνο δηλαδή αθλητές και προπονητές, ενώ  την ώρα των αγώνων  στον χώρο βρίσκονταν μόνο όσοι είχαν δράση».

Ειδική μνεία έκανε για τον προπονητή της Ν. Παϊταρίδη αναφέροντας: «Ακόμη και όταν δεν ήμασταν μαζί ο προπονητής  μου ήταν νοερά πάντα δίπλα μου  και με συμβούλευε  με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει. Πραγματικά χωρίς τον  Νίκο  δεν θα έφτανα μέχρι εδώ. Ακόμη με στηρίζουν τα  Τρίκαλα και οι φίλοι μου  δίνοντας έτσι την ώθηση που χρειάζομαι».

Σε ερώτηση  που της έγινε ανέφερε ότι αυτή την στιγμή λόγω του μεγάλου στόχου δεν παρακολουθεί τα άλλα αθλήματα αλλά γνωρίζει  την προσπάθεια του Κ. Ζήκου στον οποίο ευχήθηκε τα καλύτερα.

Ζήκος: «Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για το ολυμπιακό όνειρο»

Αμέσως μετά ο Κώστας  Ζήκος έδωσε το δικό του στίγμα: «Ευελπιστούσαμε  σε μια καλύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό του  Τορούν, αφού ήμουν σε καλή κατάσταση. Στον ημιτελικό δεν μας πήγαν κάποια πράγματα όπως σχεδιάζαμε, οπότε δεν επαναλήφθηκε το σκηνικό της  προηγούμενης  διοργάνωσης. Εστιάσαμε στους τομείς  που έπρεπε και κοιτάμε μόνον μπροστά για τους νέους στόχους. Το καλοκαίρι θα είναι αγωνιστικά γεμάτο αν και δεν έχουμε κλειδώσει ακόμη το  πλάνο. Από τέλη  Μάη θα ανεβάσουμε στροφές, αμέσως μετά ακολουθεί το Πανελλήνιο και μετά οι διοργανώσει στο εξωτερικό.

Επίσης θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες  για το Ολυμπιακό όνειρο μέσω ράνκινγκ».

Για την προετοιμασία της εποχής  του κορωνοϊού είπε: «Στην αρχή ήταν δύσκολα τα πράγματα  μέχρι να προσαρμοστούμε. Τα μέτρα ήταν αυστηρά και οι έλεγχοι καθημερινοί, ενώ οι αγώνες έγιναν με μορφή φούσκας. Ακόμη δεν έμπαινε και δεν έβγαινε κανείς στο ξενοδοχείο.

Οσο για το αν ένιωσε φόβο  υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο στοιχείο αφορούσε  κυρίως να μην κολλήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα αλλά και να μην μπει σε καραντίνα  χάνοντας  αρκετές  μέρες  δουλειάς.

Μιλώντας για τον προπονητή του  Βαγγέλη  Κατσιάβα έκανε λόγο για πολύ δυνατή σχέση και τον νιώθει  σαν μέλος της οικογένειάς του.

Αναφέρθηκε ακόμη και στις δυσκολίες της προετοιμασίας αφού από τον  Νοέμβριο βρέθηκε στην  Αθήνα. Στα  Τρίκαλα  οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και ειδικά στην αίθουσα  Τσιάντα, ενώ δεν μπήκε ακόμη το φυσικό αέριο.

Οσο για το ταρτάν ευχήθηκε να ολοκληρωθεί γρήγορα  προκειμένου τα  Τρίκαλα να φιλοξενήσουν ξανά μεγάλες διοργανώσεις.

Επίσης  χαρακτήρισε ευχάριστη εξέλιξη την  προοπτική τοποθέτησης ταρτάν και στο  Στάδιο  Καλαμπάκας, ενώ  πρόσθεσε  ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίξει ζεστά τον αθλητισμό.

Τέλος  είπε ότι μέσα από τα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης  παρακολουθεί  τον ωραίο αγώνα της  Φανής στην οποία ευχήθηκε να δώσει σάρκα και οστά σε όλα τα όνειρά της.

 

Παϊταρίδης: «Ο φόβος της χαμένης γενιάς»

Τα φώτα τους  και παράλληλα  σημαντικά  μηνύματα  έδωσαν οι προπονητές των δυο αθλητών.

Εν αρχή  ο  Νίκος   Παϊταρίδης (ΣΟΑΤ) είπε: «Η Φανή έκανε το καλύτερο βάσει των δεδομένων της εποχής. Η πρόκριση ήταν να γίνει το 20 αλλά δόθηκαν συνεχείς παρατάσεις. Τα επίλεκτα αυτά παιδιά  φέρνουν στην πλάτη τους τον αθλητισμό  αλλά η ίδια με τρομερή προσπάθεια ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές  λειτουργούν ως πρότυπά για τη νεολαία δείχνοντας αξιοζήλευτη συμπεριφορά σε όλους τους τομείς.

Η  Φανή είναι μόλις δυο χρόνια στην κατηγορία των γυναικών, οπότε η αθλητική της ζωή θα είναι μεγάλη έχοντας  πολλές ευκαιρίες να επιβεβαιώσει το πλούσιο ταλέντο της.»

Οσον  αφορά την συμβουλή που θα  της έδινε: «Απλά  πρέπει να μείνει ψύχραιμη και συγκεντρωμένη, να μην αγχωθεί  για να εφαρμόσει πιστά το πλάνο της. Σε τόσο σπουδαίους αγώνες οι διαφορές είναι μικρές, οπότε όλα τα συγκεκριμένα στοιχεία  πρέπει να δέσουν αρμονικά»

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει διάδοχη κατάσταση όσον αφορά τα φρέσκα πρόσωπα με τους συλλόγους, που δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο να διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Ωστόσο με την πανδημία υπάρχει πάντα ο φόβος της χαμένης γενιάς.

Ολοκλήρωσε  λέγοντας ότι η στήριξη της πολιτείας πρέπει να είναι  απλόχερη, αφού τα παιδιά αυτά αξίζουν τα πάντα, ενώ είναι από την φύση τους  ιδιαίτερα  πειθαρχημένα.

Κατσιάβας: «Σχέση πατέρα – γιου με τον Κωνσταντίνο»

Επιλογικά  ο Βαγγέλης   Κατσιάβας (ΓΕΑΤ) ανέφερε: «Σίγουρα η σχέση μας  με τον  Κώστα είναι: πατέρας προς γιο  και το δέσιμο μοναδικό. Εκανε την προσπάθειά του στο  Ευρωπαϊκό κλειστού και βάσει χρόνων  φαινόταν ότι θα έμπαινε στον τελικό. Όμως μια κακή αντίδραση στην εκκίνηση και ένα τεχνικό λάθος να βάλει γρήγορα την μέγιστη ταχύτητα  δεν του επέτρεψε το ιδανικό σενάριο. Ξέραμε βέβαια ότι ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν πολύ δύσκολος αλλά έτσι κι αλλιώς αποτέλεσε μεγάλη εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση ο  Κώστας  θα συνεχίσει με την γνωστή του δύναμη  θέλοντας να κάνει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό γεμίζοντας κι άλλο το βιογραφικό του. Το θετικό είναι ότι  έχει χρόνο να ξεκουραστεί μέχρι τους  αγώνες- στόχους, ενώ είναι διαφορετική η προπόνηση μεταξύ 60 και 100μ. Θα δώσουμε λοιπόν μεγαλύτερη βαρύτητα στα τελευταία 40μ.»

Χαρακτήρισε  εξάλλου ως μεγάλο πλεονέκτημα του  Ζήκου την ταχύτητα αλλά και το γεγονός ότι δεν αγχώνεται.

Οσο για την επόμενη μέρα εκτίμησε ότι υπάρχουν παιδιά που μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους αν προσεχθούν, ενώ υπάρχουν  στην κοινωνία ταλέντα, που δεν βρήκαν ακόμη τι τους ταιριάζει.

Αξίζει λοιπόν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους παντού μέχρι να καταλήξουν θυμίζοντας ότι ο  Κώστας ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο αλλά ένας σχολικός αγώνας του γέννησε τον έρωτα για τον στίβο.

Πολλές ευχές έδωσε και η  Αντιδήμαρχος κ. Λεβέντη που βρέθηκε στον χώρο την ώρα της συνέντευξης.