Παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το βιβλίο του dr Vittorio Vezzetti «Εις το όνομα των παιδιών»

 «Εις το όνομα των παιδιών» μεταφράζεται στα ελληνικά το πρώτο ιταλικό μυθιστόρημα, που ρίχνει άπλετο φως στις σκοτεινές πτυχές του κόσμου των δικαστηρίων: εκεί που κρίνονται οι ζωές παιδιών. Ο συγγραφέας dr Vittorio Vezzetti από το Varese, επιστημονικός διευθυντής των Italian Familiarists καθώς και της ευρωπαϊκής πλατφόρμας κοινής ανατροφής Colibri, με αριστοτεχνικό τρόπο μετέτρεψε την επιστημονική του έρευνα, σε ένα διαχρονικά σύγχρονο μυθιστόρημα υψηλού επιπέδου. Η σύνθεση περισσότερων από εκατό ιστορίες οικογενειών σε συνδυασμό με τη γλαφυρή και ταυτόχρονα ρεαλιστική γραφή του συγγραφέα, παρέχουν στον αναγνώστη τη νομική, κοινωνιολογική και επιστημονική εξήγηση: Πόσα πράγματα γίνονται ή δεν γίνονται από τους ενηλίκους, εις το όνομα των παιδιών.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα Θεοδώρου Μαρκέλλου με εκλεκτούς ομιλητές όπως ο Δικηγόρος, Εκδότης και Μεταφραστής κ. Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η τέχνη στην υπηρεσία της επιστήμης. Ο διακεκριμένος παιδίατρος-συγγραφέας συγκέντρωσε όλες τις επιστημονικές μελέτες για το θέμα της κοινής ανατροφής παιδιών και από αυτές δημιούργησε ένα λογοτεχνικό έργο. Η πλοκή, το ύφος, η γλώσσα το περιεχόμενο το έχουν κατατάξει ανάμεσα στα σημαντικά σύγχρονα πνευματικά δημιουργήματα στην Ιταλία. Εκτός από την ξεχωριστή λογοτεχνική του αξία, το βιβλίο είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο όπου θίγονται όλα τα ζητήματα στα οποία πρέπει να πάρουμε θέση «Εις το όνομα των παιδιών».

Εν συνεχεία η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής μέριμνας κα Δήμητρα Νάτσινα υπογράμμισε: «Είμαι σίγουρη πως ακούγοντας αυτά τα παραδείγματα ανθρώπων που εγκατέλειψαν τα παιδιά τους με αναπηρία, όλοι σκεφτόμαστε πως κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο να συμβαίνει και υποσυνείδητα κρίνουμε και κατηγορούμε τον γονέα που αποχωρεί. Το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ καθώς διάβαζα τις ιστορίες των δύο γυναικών, όμως ο συγγραφέας με επανέφερε στην τάξη και μου υπενθύμισε πως είμαστε άνθρωποι και πως δεν λειτουργούμε πάντα με τον σωστό και αναμενόμενο τρόπο».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων  Χρήστος Τρικάλης μίλησε για ένα βιβλίο που «δεν αποτελεί μία απλή παράθεση ιστοριών αλλά μια καλειδοσκοπική συναρμολόγηση κομματιών της ζωής των ανθρώπων και των συναισθημάτων. Ο συγγραφέας παραδίδει στο κοινό ένα βιβλίο που πραγματεύεται την παθογένεια στις οικογενειακές σχέσεις μετά το διαζύγιο, τη γονική αποξένωση που ενισχύεται από το νομοθετικό πλαίσιο και τις επιπτώσεις στα παιδιά. Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο βιβλιογραφικής έρευνας και τροφή για σκέψη για όλους εμάς».

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης η Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Ευγενία Παπαδοπούλου και η Φιλόλογος και Επιμελήτρια της έκδοσης Βανέσσα Γεωργίνη, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αγκαλιά Αγάπης Ευάγγελος Κολώνας.