«Ούτε εθνικιστές ,ούτε εθνομηδενιστές» υποστηρίζει ο Γιώργος Τσίγκας

Ο Περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σε θέματα Υγείας Γιώργος Τσίγκας, με άρθρο του σχολιάζει την επικαιρότητα, τα πρόσφατα συλλαλητήρια σε πολλές ελληνικές πόλεις σχετικά με το Μακεδονικό.

Ένας λαός , που μετά το δημοψήφισμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπεσε σε αδράνεια και απογοήτευση, με το λεγόμενο Μακεδονικό και αρχή με τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια και τα 23 μικρότερα , ξεσηκώθηκε για πρώτη φορά από το 2015 .
Ο ξεσηκωμός αυτός είναι η αντίδραση του λαού σε όλες τις πιέσεις, που δέχεται και στα οικονομικά και στις απειλές της χώρας , κυρίως από ανατολάς .
Το λεγόμενο μακεδονικό τέθηκε για τη λεγόμενη λύση με πιέσεις στη κυβέρνηση,από τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία για να εντάξουν όλα τα Βαλκάνια στη επιρροή τους.
Τη λύση όμως που προτείνουν προσβάλει το αίσθημα των Ελλήνων , μια και αφαιρείται η πολιτιστική καταγωγή των ,θέτει δε και ζητήματα αλυτρωτισμού, διεκδικώντας από τους γείτονες μέρος της ελληνικής επικράτειας και της ταυτότητας μας.
Η αντίδραση του λαού όχι μόνο είναι επιτρεπτή ,αλλά είναι και αναγκαία για να υποχρεωθούν οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί να προσέχουν όταν διαπραγματεύονται ζητήματα ταυτότητας των Ελλήνων .
Έτσι τα συλλαλητήρια ανάγκασαν και την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση να τοποθετηθούν ενιαία στο ζήτημα,βάζοντας πρώτα τον αλυτρωτισμό και το σύνταγμα της Γείτονος και μετά το όνομα . Βάζοντας επιτακτικά να μη δεχτούν να χαρίσουμε το όνομα Μακεδονία.
Βέβαια να μη ξεχνάμε τα λάθη των πολιτικών από το 1947-48 και μετά,που άφησαν να αναφέρεται το όνομα Μακεδονία μέχρι σήμερα ,αλλά πρέπει να παλέψουμε να ανατραπεί
Η Ελλάδα δεν επείγεται ,οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί να αναλάβουν να συζητήσουν όπως πρέπει με τους Σκοπιανούς.
Πολλοί από την παρούσα κυβέρνηση και όχι μόνο,βρίζουν και συκοφαντούν όσους εναντιώνονται στη παράδοση του ονόματος Μακεδονία ,θεωρώντας ότι είναι εθνικιστές και ακροδεξιοί. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό δίπολο ,από τη μια οι εθνικιστές και από την άλλη οι εθνομηδενιστές , έτσι ώστε οι πατριώτες να επιλέξουν ένα από τα δύο.
Ενοχλεί πολύ η ύπαρξη μια δημοκρατικής πατριωτικής πλειοψηφίας ενάντια στα άνω άκρα.
Η πατριωτική δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού όμως , έχει ιστορικές καταβολές και αγώνες και έχει πολλά να προσφέρει και σήμερα στην επιβίωση της χώρας και πρέπει να τη προφυλάξουμε .