Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Δημοτικού μας Θεάτρου σε Δημοτικά Διαμερίσματα και γειτονιές της πόλης μας με το έργο του Δημήτρη Ποταμίτη Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη που πραγματοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων. Μια πολιτισμική και καλλιτεχνική περιοδεία από την επαγγελματική σκηνή, που αγκάλιασε όλο το Δήμο Τρικκαίων, δίνοντας παραστάσεις ακόμη και σε μη θεατρικούς χώρους και πορόλες τις δυσκολίες άφησε άριστες εντυπώσεις  στους Θεατές. Ελάχιστα πλέον Δημοτικά θέατρα της χώρας μας τολμούν να πραγματοποιήσουν παραστάσεις περιοδείας σε μη θεατρικούς χώρους.

Μια παράσταση αποτέλεσμα δουλείας των καλλιτεχνών της πόλης μας. Οι ηθοποιοί υποδύθηκαν τους χαρακτήρες των τριών έργων του Αριστοφάνη: Ειρήνη, Αχαρνής και Πλούτος. Παράλληλα, μέσα από την σκηνοθετική πρόταση, έγινε μια αναφορά στην πορεία της κωμωδίας και της κωμικής έκφρασης στο πέρασμα των εποχών: από την αρχαία κωμωδία με την έντονη εκφραστικότητα, την κυριαρχία του λόγου και τη χρήση της μάσκας, περνάμε στο θέατρο χαρακτήρων στην Comedia dell arte, στον θέατρο Σκιών και το ελληνικό Καραγκιόζη, και τέλος στο σωματικό θέατρο και στο μπουρλέσκ με το πέρασμα στον ασπρόμαυρο βουβό κινηματογράφο.

Για την περιοδεία επιλέχθηκαν είτε θεατρικοί χώροι, είτε χώροι με ιδιαίτερο φυσικό κάλος και ομορφιά. Το έργο παρουσιάστηκε στα εξής δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Τρικκαίων: στις 27/ 6 στα Μεγάλα Καλύβια, στις 28/6 στο Μεγαλοχώρι,  στις 30/6 στο Αρδάνι στις 3/7 στο Ρίζωμα στις 4/7 στον Παλαιόπυργος στις 5/7 στο Διαλεκτό στις 6/7 στο Δασάκι Παναγίας (Βαλτινό), στις 10/7 στον Πρόδρομο, στις 11/7 στο Πρίνος, στις 12/7 στο Ξυλοπάροικο και την Πέμπτη 13/7 στην Λίμνη Γκιτζή (Κεφαλόβρυσο). Ακολούθησαν οι παραστάσεις στις  συνοικίες της πόλης μας. Στις  29/8 στην Αγ. Μονή,  στις 30/8 στο Βαρούσι, και στις 31/8 στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Οι παραστάσεις περιοδείας στα χώρια του νομού μας έχουν πολλαπλά οφέλη:

Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν για πρώτη φορά επαγγελματική παράσταση. Αποτελεί εκτός από καλλιτεχνικό και ένα κοινωνικό γεγονός συγκεντρώνοντας  θεατές κάθε ηλικίας. Δίνει διέξοδο στις ελάχιστες έως ανύπαρκτες πολιτισμικές διεξόδους των κατοίκων. Η παράσταση μένει χαραγμένη στην μνήμη των ανθρώπων και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί σημείο αναφοράς και «παιχνιδιού» στις συζητήσεις και στις παρέας μικρών και μεγάλων. Και φυσικά το καλό και ποιοτικό θέατρο αποτελεί το καλύτερο «Σχολείο για μεγάλους».

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Στέφανος Νταλάσης,  Επιμ. κίνησης-βοηθός σκηνοθέτις: Πατρίτσια Λάζου,  Ενδυματολογία: Εβελίνα Δασκαλοπούλου, Κινηματογράφηση-προβολές: Γιάννης Φλούλης, Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμούζη,

Ηθοποιοί:Παναγιώτης  Ζαχαρόπουλος, Βίκυ Ιακωβάκη, Γωγώ Κατσιανάκου,

Κώστας  Μπουραζάνας, Φανή Σπανού, Σια Φαράκη.