O Tάκης Σαράντης της “Όλυμπος” ομιλητής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Θεσσαλική συμμετοχή έχει το φετινό 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019 με θέμα “Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς”.

Πρόκειται για τον Τάκη Σαράντη της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος και του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., που ίδρυσαν και διευθύνουν από κοινού με τον αδερφό του Μιχάλη Σαράντη.

Ειδικότερα, θα παραστούν ομιλητές από 13 χώρες, 42 από τις ΗΠΑ, 30 από τη Μεγάλη Βρετανία, 15 από τις Βρυξέλλες, 8 από τη Γαλλία, 7 από τη Γερμανία, 6 από την Ιταλία, 5 από το Ισραήλ, 3 από την Κίνα, 2 από τη Ρωσία.

Η επιστροφή των τραπεζών στην κανονικότητα θα αποτελέσει το επίκεντρο της συζήτησης των κορυφαίων τραπεζικών στελεχών της χώρας μας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της τέταρτης συνδιάσκεψης στους Δελφούς θα βρεθεί και το σχέδιο επιτάχυνσης της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. Άλλωστε, το 2019 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για τα τραπεζικά ιδρύματα του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς βασική επιδίωξη αποτελεί η ευθυγράμμιση με τον μέσο κοινοτικό όρο, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα στην Τραπεζική Ένωση.

Στο φόρουμ θα μιλήσει και ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Rolf Strauch και ο CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Dr. Martin Czurda, οι οποίοι θα ανοίξουν την «αυλαία» των συζητήσεων για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση, αλλά και το στοίχημα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας κατά το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019.

Φέτος, η θεματολογία του Φόρουμ εστιάζει σε τέσσερις θεματικούς πυλώνες:

α) Οι γεωπολιτικές προκλήσεις, οι διεθνείς τάσεις της εποχής και το μέλλον του πλανήτη.

β) Το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, με στόχο τη δημιουργία πλατφόρμας για την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων και την ενίσχυση των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με την Ευρώπη και την ευρύτερη μεσογειακή περιοχή.

γ) Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε απόσταση αναπνοής από τις ευρωεκλογές.

δ) Η Ελλάδα και η ανάκαμψή της μετά από την πολυετή οικονομική κρίση.

Σε κάθε πυλώνα εντάσσονται επιμέρους θεματικές ενότητες με εξειδικευμένες συζητήσεις.