Nίκος Παπαγεωργίου: Σκόρπια επικαιρότητα

 Ξέρετε γιατί το στομάχι είναι πιο έξυπνο από το μυαλό;. Γιατί όταν είναι άδειο μας ειδοποιεί, ενώ το μυαλό όχι. Το στομάχι γουργουρίζει. Το μυαλό όπως παρακάτω:

Η νοικοκυρά στη φίλη της: Προσπάθησα να μαγειρέψω σήμερα, αλλά η συνταγή έλεγε ότι πρέπει να χτυπήσω τα υλικά στο γουδί.

Φίλη: Και που ήταν το πρόβλημα;

Απάντηση: Να, μένω Γλυφάδα.

Κόκκαλο εγώ.

Το 1990 ο Θόδωρος Πάγκαλος οδηγώντας ένα παλαιό Suzuki και σταματημένος σε φανάρι στην πανεπιστήμιου, βλέπει δίπλα του ένα αυτοκίνητο με δυο γυναίκες που τον αναγνωρίζουν και τον ρωτούν ειρωνικά: Κύριε Πάγκαλε εσείς δεν κλέψατε; Απαντά ο Θόδωρος: Έκλεψα και ‘γω, αλλά τα έφαγα με κάτι …π…εταλουδίτσες σαν και σας. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Αναρωτιέστε γιατί στη χώρα μας ο αχθοφόρος έγινε σταθμάρχης; ΑΞΙΟΣ.

Η υποκρισία και τα ψέματα οδηγούν σε πολιτική κατρακύλα που πρέπει να την αποφεύγουμε και μπορούμε να την αποφεύγουμε. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Υποπτεύομαι πως εννοούσε τα ΤΕΜΠΗ.

Κυβέρνηση που λυσσά να μείνει στην εξουσία σε χώρα πτωχευμένη ή έχει περιθώρια ακόμα να φάει ή φοβάται τη φυλακή. ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ. Έβλεπε διαχρονικά μακριά η αείμνηστη!

Μου έχουν πει να κατεβώ στην πολιτική, αλλά επαγγελματίας γελοίος και ψεύτης δεν μπορώ να γίνω. Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και ως γνωστόν εγώ δεν είμαι παπάς. Δεν θέλω να εμπλακώ σ’ αυτό το πανήγυρι της γελοιότητας. ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ηθοποιός. Τι ξεφούρνισε ο άνθρωπος!

Οι μελέτες αποτελούν επιστημονικά, μανδύα. Είναι ογκώδεις χρονοβόρες και δυσνόητες, ώστε να εντυπωσιάζουν χωρίς να κινδυνεύουν να κριθούν δυσμενώς. Μην πάει το μυαλό μας πάλι στα ΤΕΜΠΗ. Για μελέτες μιλάμε και όχι για προανακρίσεις.

Όταν ο Ξέρξης είπε στον Δημάρατο: Θα έρθω και θα πάρω την Ελλάδα σε ένα περίπατο, εκείνος απάντησε.

Προσέξτε Βασιλεύ γιατί οι Έλληνες είναι μεν χωρισμένοι σε πόλεις, αλλά όταν θα έρθει ο ξένος θα είναι δεμένοι σαν μια γροθιά. Και τον ρώτησε ο Ξέρξης. Γιατί;

Ο Δημάρατος απάντησε: Για το ομοεθνές, το ομόθρησκον, το όμαιμον και το ομόγλωσσον. (ΗΡΟΔΟΤΟΣ).

ΔΗΜΑΡΑΤΕ άκου: Εσύ καλά του τά ‘λεγες του Ξέρξη. Όμως εδώ και χρόνια στην χώρα μας η κλεψιά ονομάστηκε φόρος, το χαράτσι ονομάστηκε αλληλεγγύη, η απόλυση ονομάστηκε εφεδρεία, το ξεπούλημα ονομάστηκε σωτηρία και η πείνα ονομάστηκε άσκηση διαλογισμού. Τώρα είμαστε μόνιμα χωρισμένοι.

Εξηγείστε μου παρακαλώ, γιατί μου έρχονται στο νου οι παρακάτω στίχοι του Νότη Σφακιανάκη ελαφρώς τροποποιημένοι:

Βάζουμε διαχρονικά ένα λύκο να φυλάει πρόβατα

σ’ ένα άσπρο σπίτι να μη λέμε ονόματα…………

πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα

λύκοι δε θα υπάρχουν, αν δεν υπάρχουν πρόβατα.

Όταν ρώτησαν τον Γάλλο αρχιτέκτονα CORBUSIER πώς είναι καλυτέρα να ανεβαίνουμε στην Ακρόπολη, με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο, εκείνος απάντησε: Με τα γόνατα.

Σας πληροφορώ κ. CORBUSIER πως και την Ακρόπολη την καλύψαμε με παράνομο πολυώροφο κτίριο, ξυπόλυτου φίλου της ΑΘΕΑΣ τέως.

Ταύτα εις γνώσιν μας.

Μεγάρχη Φεβρουάριος 2025