Κώστας Πατέρας: “Κλίνατε επί δεξιά”

 

 Δρ. Κώστας Πατέρας

  1. D. Ed., M. Ed., Ph.D.

 

Βλέποντας τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών στις Η.Π.Α. και τα όσα διαδραματίζονται στην Ευρώπη και φυσικά και στην Ελλάδα και στην Γερμανία δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει τα λόγια του 16ου Αμερικανού Προέδρου, Αβραάμ Λίγκολ, (1809-1865): «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό. Λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».

Η εκλογή του Ντόναλτ Τράμπ έφερε πολιτικό σεισμό σ΄όλη την Υφήλιο και το τοπίο αλλάζει τόσο στο γεωπολιτικό τομέα, όσο και στην παγκόσμια οικονομία.

Ο νέος Πλανητάρχης, κυρίαρχος και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, με ολική επαναφορά, δημιουργεί ταυτόχρονα και μία αμηχανία, για πολλά κρίσιμα θέματα, όπως είναι η οικονομία, οι πόλεμοι και η ενέργεια.

Αλλάζει η παγκόσμια τάξη πραγμάτων, αφού ο Τράμπ σάρωσε στις εκλογές και διέσυρε τα Αμερικανικά Μ.Μ.Ε., τους Δημοσκόπους και την Ελίτ.

Οι πολίτες της Αμερικής δεν υπάκουσαν στα μεγάλα λόγια των Ολιγαρχών και των εκπροσώπων του Χόλιγουντ, που είναι όλοι οικονομικά σε άριστη κατάσταση.

Οι τραγική θέση της Μεσαίας Τάξης, που υπέφερε από την φορολογία των Δημοκρατικών, και την ακρίβεια δεν μπορούσε να στηρίξει τις απόψεις του κεφαλαίου και γι΄αυτό ο μέσος πολίτης ψήφισε Τράμπ.

Δυστυχώς, οι Δημοκρατικοί γύρισαν την πλάτη στην καθημερινότητα των πολιτών και έχασαν την επαφή μετά τα προβλήματα της κοινωνίας.

Βασικός λόγος, για την εκλογή του Τράμπ, πέραν των άλλων πολιτιστικών, πολιτισμικών και μεταναστευτικών θεμάτων, ήταν η οικονομία.

Με απλά λόγια η ακρίβεια στον καφέ, στο σάντουιτς και οι αναταράξεις με την παγκόσμια οικονομία και με τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, ήταν το εφαλτήριο, για να ανέβει στην εξουσία ο Ντόναλντ Τράμπ.

Στην Αμερική νίκησε ο ΛΑΟΣ, που τον είχαν βάλει στο περιθώριο οι Δημοκρατικοί και φυσικά ηττήθηκαν η Ελίτ και οι Ολιγάρχες.

Κανένας δεν μπορεί τώρα να αποκλείσει μια νέα «Γιάλτα», για το μοίρασμα του κόσμου.

Το κακό είναι, πως τα τρία κόμματα εξουσίας στην χώρα μας, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είχα εναποθέσει τις ελπίδες, στην εκλογή της Καμάλα Χάρις.

Η Αμερική είπε το «ΚΛΙΝΑΤΕ επι ΔΕΞΙΑ» και έτσι τελειώνει το θολό τοπίο της κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς και της «σαλαμοποίησης» που εφάρμοσε ο Πρωθυπουργός στην χώρα μας.

Οι παροχές στην Μεσαία Τάξη και στους Αγρότες θα ναι στην πρώτη γραμμή.

Η εκλογή Τράμπ στέλνει και ένα μήνυμα στην Γηραιά Ήπειρο και της λέγει «Ευρώπη Ξύπνα».

Το μοίρασμα της «πίτας» ανάμεσα στα συστημικά Μ.Μ.Ε. και στους Ολιγάρχες της Ενέργειας και των Τροφίμων στην Ε.Ε., έχει ήδη δημιουργήσει ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες και σ΄όσους εκμεταλλεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα «όργανα» άρχισαν να … παίζουν έντονα σε Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία πράγμα που σημαίνει, ότι η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει πολιτική και να ενισχύσει την οικονομία των πολιτών και να ανεβάσει το χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

Είναι πλέον ή βέβαιον ότι οι πολίτες της Ευρώπης θα απαιτήσουν από τις Βρυξέλλες να τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπινες υπάρξεις και όχι ως αριθμούς και ως «μάζα».

Όλοι τους στην Ε.Ε. θα αναγκασθούν να αλλάξουν πολιτική, «εάν θέλουν αν σώσουν τα κεφάλαιά τους και τα κεφάλια τους», όπως έλεγε ο Τζον Κένεντι.

Και μιάς ο λόγος για την οικονομία, στην Ελλάδα το 57% των συνταξιούχων παίρνει 1000 τον μήνα, το 38,2% λαμβάνει 700 ευρώ και το 17,9% μόλις 500. Η χώρα είναι προτελευταία στις παροχές στους συνταξιούχους. Άρα είμαστε πρωταθλητές στην … φτώχεια.

Επτά στους δέκα πολίτες βγάζουν «κόκκινη κάρτα», στην κυβέρνηση του ΚυριαΚούλη Μητσοτάκη και είναι δυσαρεστημένοι, γι΄αυτό ο Πρωθυπουργός, που δεν πήρε το «μήνυμα» από τις Ευρωεκλογές και έπεσε από το 41% στο 28% σ΄ένα χρόνο, ενώ οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις τον φέρουν κοντά στο 21%, επεξεργάζεται σενάρια για αλλαγή του Εκλογικού νόμου, για Ανασχηματισμό και για Πρόωρες Εκλογές.

Τα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία, η χαμηλή ποιότητα ζωής και οι υψηλές ιατρικές δαπάνες είναι μια μεγάλη «καμπάνα» για τον Πρωθυπουργό, που ζει στον κόσμο του.

Όσο για τα ΕλληνοΤουρκικά «συμφώνησαν ότι διαφωνούν και ότι οι Τούρκοι θέτουν τα θέματα σε «πακέτο». «Τον Αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς».

Αξιοσημείωτες όμως είναι δύο δηλώσεις. Η μία της Ντόρας Μπακογιάννη – Μητσοτάκη, που είπε «πως η λίμνη του Αιγαίου δεν είναι Ελληνική» και η δήλωση του θρασύτατου και σκοτεινού Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Εντι Ράμα, ότι ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» είναι ξεπερασμένος, αποδεικνύουν στην πράξη το πόσο επικίνδυνος είναι ο ΚυριαΚούλης Μητσοτάκης όχι μόνο για τα συμφέροντα της Μεσαίας Τάξης, των Αγροτών και των Υπαλλήλων, αλλά και για τα Εθνικά θέματα.

Ας ελπίσουμε ότι η γραμμή Καραμανλή – Σαμαρά και Παυλόπουλου καθώς και το νέο Δόγμα στις ένοπλες Δυνάμεις, του Νίκου Δένδια, θα «φρενάρουν» το ξεπούλημα των Ελληνικών συμφερόντων.

Τα «ήρεμα νερά» με τους αδίστακτους Τούρκους μπορεί να γίνουν το «τσουνάμι» καταστροφής των Αρχών, των Αξιών και της Δημοκρατίας στην χώρα μας.

Το κύρος του Προέδρου των Η.Π.Α. θα φέρει ντόμινο πολιτικών αλλαγών στο συστημικό καθεστώς της χώρας μας και θα δημιουργήσει ανακατατάξεις στο κλειστό κύκλωμα εξουσίας της Ε.Ε.

«Όλα από την αρχή» είναι το μήνυμα των εκλογών στις Η.Π.Α,. και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλα τα πολιτικά πρόσωπα.

Η λαϊκή ψήφος πρέπει να ναι, τόσο για την πατρίδα μας, όσο και για την Ευρώπη, ο μοχλός ανατροπής όλων εκείνων, που έχουν περιθωριοποιήσει τους πολίτες, που δεν σέβονται τους νόμους και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, που κυβερνούν αυταρχικά και ολοκληρωτικά, που έχουν δυστυχοποιήσει την κοινωνία και που έκαναν πάμπλουτους τους Ολιγάρχες και την «υποτιθέμενη» ΕΛΙΤ της χώρας.

Πόσο δίκαιο είχε ο Μεγάλος Ιστορικός Θουκυδίδης (460-399 π.Χ.) όταν έγραφε ότι «προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος, που ενώ κατέχει Δημόσιο Αξίωμα εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, επάνω στους οποίους άρχει».

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και δεν είναι φέουδο κανενός πολιτικού και καμίας Οικογενειοκρατίας.

Τίποτε δεν πρέπει να γίνει στα Ελληνοτουρικά χωρίς την γνώμη του Λαού και της Βουλής.

Πάντως είναι τραγικό ο Πρωθυπουργός να μην έχει Αντιπολίτευση και αυτός να είναι «σε ελεύθερη πτώση».

Ο Θεός και ο Λαός αργεί αλλά δεν λησμονεί.