Η Τρικαλινή “βασίλισσα” του «Maison d’Olive» στο Κολωνάκι

Τον Οκτώβριο του 2021 άνοιξε την πόρτα της στο Κολωνάκι μια κάβα διαφορετική από τις άλλες. Νομίζω ότι είναι και η μοναδική στο είδος της, τουλάχιστον στην Αθήνα, μια που εκεί δεν θα βρούμε κρασιά και αποστάγματα, αλλά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα. Γύρω στις 180 ετικέτες, με το 90% να είναι ελληνικές, φιγουράρουν στις κομψές προθήκες της. Πολλά από αυτά έχουν βραβευτεί και με «Βραβείο Ποιότητας» από τον «Γαστρονόμο». Το υπόλοιπο 10% είναι εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα εισαγωγής από χώρες γνωστές για την παραγωγή ελαιολάδου, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Τυνησία. Το όνομα αυτής «Maison d’Olive».

Μια κάβα διαφορετική από τις άλλες, φτιαγμένη από ελαιόλαδο Μια κάβα διαφορετική από τις άλλες, φτιαγμένη από ελαιόλαδο

Οι ιδιοκτήτες, Αρετή Σουγκάρη και Κωνσταντίνος Ποτού, φρόντισαν να εκπροσωπούνται στα ράφια τους ελαιόλαδα από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από διαφορετικές ποικιλίες. Κορωνέικη, Λιανολιά, Λαδολιά Πατρινή, Χονδροελιά Χαλκιδικής, Κοβολή, Αδραμυτινή, Αθηνολιά, Ολύμπια, Θιακό, Ναμουτιάνα, Μανάκι και τόσες άλλες υπέροχες ελληνικές ποικιλίες είναι στη διάθεσή μας όχι μόνο να τις αγοράσουμε, αλλά και να τις γνωρίσουμε, να τις γευτούμε να μάθουμε την ιστορία τους και τα γευσιγνωστικά τους χαρακτηριστικά.

Μια κάβα διαφορετική από τις άλλες, φτιαγμένη από ελαιόλαδο

Πολύτιμοι αρωγοί στη μύησή μας η ίδια η Αρετή, πιστοποιημένη δοκιμάστρια ελαιολάδου, αλλά και μια ομάδα έμπειρων και φυσικά πιστοποιημένων δοκιμαστών που συνεργάζονται μαζί της για να έχουμε μια πλήρη γευσιγνωστική εμπειρία. Μας ρωτούν τις προτιμήσεις μας, αν λ.χ. προτιμάμε τα πιο πικάντικα, τα ελαφρώς πικρά ή τα γλυκά ελαιόλαδα και με τι θα θέλαμε να τα γευτούμε, π.χ. με ένα ψητό ψάρι, με αυγολεμονάτα μαγειρευτά, με … ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ