Δύο ξένοι στην ίδια πόλη, δυο διαφορετικά Προγράμματα και το….IQ των Προέδρων

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα, λίγο πριν τις Ευρωεκλογές στις οποίες η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησαν κατά κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν στα Τρίκαλα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον φυσικό και πολιτικό βηματισμό του επόμενου Πρωθυπουργού της χώρας, περπάτησε ανάμεσα στους πολίτες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας και εμφανίστηκε με σοβαρό προγραμματικό λόγο, κοστολογημένες προτάσεις και υπεύθυνες δεσμεύσεις για την έξοδό μας από την κρίση. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε την ώσμωση με τους πολίτες στην “Ασκληπιού”, προφανώς φοβούμενος τις αποδοκιμασίες του κόσμου, αλλά προτίμησε μία παλαιοκομματικού τύπου συγκέντρωση με “φερτούς” χειροκροτητές των πούλμαν.

Αυτή η σημειολογική αντίστιξη αποτυπώνεται και στις ουσιαστικές διαφορές των προεκλογικών Προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και το 2021. Ήταν όμως αυτή η Κυβέρνηση που έφερε τη γενιά των 360 ευρώ και εκτίναξε τη μερική και την εκ περιτροπής απασχόληση. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με συγκροτημένο σχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού το οποίο συνδέεται με τον ρυθμό ανάπτυξης που θα εμφανίζει η Ελλάδα κάθε χρόνο.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία θα αυξάνει τον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο της ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ.

Είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%. Όσοι, όμως, έχουμε υποφέρει από τους 29 νέους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση των ψεμάτων και της “kolotumba”, δεν θα παρασυρθούμε, επειδή η ίδια απερχόμενη κυβέρνηση λέει ότι θα μειώσει κατά…2% τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή, μέσα στον πανικό της για την απώλεια της εξουσίας.

Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 Ευρώ.

H Νέα Δημοκρατία θέλει και θα φέρει ανάπτυξη με προκοπή για όλους. Και αυτή θα έρθει μόνο μέσα από τη μείωση των φόρων και μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων που θα δημιουργήσει πολλές νέες, καλοπληρωμένες, δουλειές.

Αυτό αποτυπώνεται σε δύο συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας:

1)Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20%, αμέσως. Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Κίνητρα για επενδύσεις κεφαλαίου και υπεραποσβέσεις. Και μεσοπρόθεσμα, μείωση του Φ.Π.Α. στο 11% και στο 22%. Χωρίς βέβαια να καταργηθεί ο υπερεκπτωτικός συντελεστής 6%, όπως μας προσάπτει η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το κράτος θα σταματήσει να είναι συνέταιρος στις επιχειρήσεις.

2)Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Όπως, λοιπόν, έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πραγματικό δίλημμα των Εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι από τη μια πλευρά η ανάπτυξη για όλους και από την άλλη η διαρκής ανακύκλωση της μιζέριας και της φτώχειας που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπερφορολόγηση.

Και με αφορμή τη συγκριτική αυτή αποτίμηση, δύο τόσο «ξένων» και διαφορετικών Προέδρων, Κυβερνητικών Προγραμμάτων και πολιτικών «μενταλιτέ», θα ήθελα να σταθώ σε ένα στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα, το οποίο ξέφυγε από τους αδηφάγους για τέτοια ενσταντανέ δημοσιογραφικούς φακούς.

Τον Πρόεδρο σταμάτησαν και ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του, εκτός από τους εκατοντάδες Τρικαλινούς και Τρικαλινές και δύο «ξένοι», ένα ζευγάρι τουριστών από το Ισραήλ. Συνομίλησαν για λίγο μαζί του, ο Πρόεδρος τους ρώτησε ποιον ψήφισαν στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές του Ισραήλ και εκείνοι του απάντησαν πως ψήφισαν τον Νετανιάχου και του ευχήθηκαν καλή τύχη. Με τον Κυριάκο να απομακρύνεται, μέσα στο πλήθος των Νεοδημοκρατών που ήθελαν να του σφίξουν το χέρι και να του πουν δυο λόγια στήριξης, νίκης και εμπιστοσύνης, έμεινα λίγο με τους δύο «ξένους» από το Ισραήλ, εξηγώντας τους τις αλυσιδωτές εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθούσαν στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό (καθότι ακόμη δεν είχαν διεξαχθεί οι Ευρωεκλογές και οι δύο γύροι των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε και σε πρόωρες Εθνικές Εκλογές). Αποχαιρετώντας τους δύο «ξένους», με τις ευγενέστατες ευχές τους και προς εμένα “Good luck, should you run for parliament, Dr Liapis….” («Kαλή τύχη, σε περίπτωση που κατεβείτε για Βουλευτής, Δρα Λιάπη…»), δυο πράγματα ήρθαν στο μυαλό μου:

Τί θα γινόταν με τα Αγγλικά του κ. Τσίπρα, σε περίπτωση που οι δύο «ξένοι» είχανε συναντήσει εκείνον αντί για τον κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα και ένα άρθρο που είχα γράψει παλαιότερα, με αφορμή τις επισκέψεις του κ. Νετανιάχου σε Ελλάδα και Κύπρο, για τον οποίο λέγεται πως έχει ένα από τα υψηλότερα IQ, που συναντάται σε πολιτικούς ηγέτες.