Χρ. Λιάπης: Το ΚΕΘΕΑ όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά ενισχύεται (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Το ΚΕΘΕΑ όχι μόνο δεν κλείνει και δεν σταματά την λειτουργία του, αλλά αντίθετα ενισχύεται με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, Χρήστος Λιάπης, μιλώντας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα» στον Real FM 107,1.

Συγκεκριμένα και αναφορικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε για την βιωσιμότητα του ΚΕΘΕΑ ο Χρήστος Λιάπης, έκανε λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα, προπαγάνδα, στρέβλωση και κακοπιστία» και πρόσθεσε πως «από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, τόνισα πως στην απεξάρτηση δεν χωρά κανένα πολιτικό χρώμα και καμία πολιτική ταυτότητα. Το ΚΕΘΕΑ λοιπόν, όχι μόνο δεν κλείνει, το ΚΕΘΕΑ όχι μόνο δεν διακόπτει τη λειτουργία του, αντίθετα ατενίζει το μέλλον με δυναμισμό, με αισιοδοξία».

Για τον τρόπο που λειτουργούσε το Κέντρο Θεραπείας τα τελευταία 20 χρόνια, ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ σημείωσε ότι «ο Οργανισμός, είχε τις δικές του εσωτερικές διαδικασίες στο πλαίσιο ενός αυτοδιοίκητου τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας. Ωστόσο, δεν λέει κανένας ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε έργο, επειδή ήρθε ένα διορισμένο διοικητικό συμβούλιο από τη νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση».

Επίσης ξεκαθάρισε, ότι ο νέος κανονισμός λειτουργίας «δεν καταργεί κανένα θεραπευτικό πρόγραμμα, δεν καταργεί καμία δομή και κανένας δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του. Τουναντίον ο οργανισμός ενισχύεται με 46 καινούργιες θέσεις εργασίας για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια μόνιμου προσωπικού αορίστου χρόνου. Δίνουμε απαντήσεις στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των εξαρτήσεων αλλά και σε υπάρχουσες μορφές εξαρτήσεων οι οποίες φουντώνουν μέσα στην πανδημία. Με το αλκοόλ, με το διαδίκτυο, με τα τυχερά παιχνίδια, τον τζόγο που φαίνεται να έχει εκκολαφθεί μέσα στην πανδημία.

Προσπαθώντας λοιπόν να φτιάξουμε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικότερο οργανισμό δεν συγχωνεύουμε καμία κοινότητα, δε συγχωνεύουμε καμία θεραπευτική δομή. Απλά, κάποιοι ξεβολεύονται και κυρίως αυτοί που έπαιρναν επιδόματα υπευθύνων. Πλέον, αλλάζει το καθεστώς και ανά τρία χρόνια θα αξιολογούνται όλοι και θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να μπορεί να γίνει υπεύθυνος κοινότητας, προγράμματος, δομής εφόσον έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες αποτυπώσεις των θέσεων και των ρόλων, δεν μπορείς να έχεις ούτε μετρήσιμα αποτελέσματα της απόδοσης του έργου και της προσφοράς, ενώ δεν μπορείς να έχεις και τις συνθήκες διαφάνειας και λογοδοσίας, ώστε να μπορεί να ξέρει ο ελληνικός λαός που πηγαίνουν τα 20 εκατομμύρια ετήσιας χρηματοδότησης η οποία παραμένει αναλλοίωτη».

Ακούστε όλα όσα είπε ο Χρήστος Λιάπης στη Μαρία Σαμολαδά:

grtimes.gr