Το τελευταίο αντίο στο Μιχάλη Ζιάγκα

Στην Τρικαλινή γη, στα χώματα που έκανε τα πρώτα του βήματα, στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και αγάπησε τόσο πολύ, στο τόπο του, αναπαύεται από χθες το απόγευμα ο Μιχάλης Δ. Ζιάγκας. 

Στην Τρικαλινή γη, στα χώματα που έκανε τα πρώτα του βήματα, στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και αγάπησε τόσο πολύ, στο τόπο του, αναπαύεται από χθες το απόγευμα ο Μιχάλης Δ. Ζιάγκας.
Ο Μιχάλης, όπως τον αποκαλούσε το στενό οικογενειακό περιβάλλον και οι φίλοι του, που τον υπερεκτιμούσαν ως άνθρωπο, κι ως πρόσωπο. Ο κύριος Μιχάλης, για όλους εμάς τους νεότερους ηλικιακά, που τον συναντούσαμε πάντα χαμογελαστό και ευδιάθετο, ακούγοντας με προσοχή τις συμβουλές του για διάφορα θέματα.
Ο Μιχάλης Δ. Ζιάγκας χθες το απόγευμα ακολούθησε το μεγάλο ταξίδι προς την αιωνιότητα. Κηδεύτηκε από το 1ο Νεκροταφείο Τρικάλων. Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου, όπου μεταφέρθηκε η σορός του, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τα συγγενικά του πρόσωπα, φίλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων.
Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε η νεκρώσιμος Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του 1ου Νεκροταφείου Αθηνών, όπου και κατοικούσε με την οικογένειά του. Στη νεκρώσιμο Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ενώ στην τελετή έδωσαν το παρών πολιτικοί φορείς και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής και αλλά πρόσωπα από τον κύκλο του Μιχάλη Ζιάγκα, όπως ο Νίκος Παπανδρέου, ως εκπρόσωπος της οικογένειας Παπανδρέου, ο Αντώνης Λιβάνης, στενός φίλος, Χρήστος Κίττας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ των στεφάνων διακρινόταν του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, Νίκου Σηφουνάκη, πρώην υπουργού, του Κώστα Λαλιώτη, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού κ.α.
Με την ολοκλήρωση της τελετής η σορός έλαβε το δρόμο για την γενέτειρά του, τα Τρίκαλα για να ακολουθήσει η ταφή. Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Εκ Μετσόβου, αργά το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία δεκάδων συμπολιτών που έσπευσαν να του πουν το τελευταίο αντίο.  Εκεί πέραν του των Τρικαλινών παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρώην Ευρωβουλευτής κ.  Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας, ο πρώην  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούτας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος, ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων κ. Κώστας Παπαστεργίου κ.α.

Εφημερίδα EΡΕΥΝΑ