Σπιτική Λαγάνα

 

Υλικά για 2 λαγάνες 250γρ. αλεύρι σκληρό 250γρ. αλεύρι κίτρινο από σκληρό σιτάρι 1 φακελάκι μαγιά ξερή 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 3 κ.σ. λάδι 1 1/4 κούπας νερό (300 ml) σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μπολ διαλύουμε την μαγιά για τη λαγάνα, την ζάχαρη και  1/4 της κούπας  χλιαρό νερό. Αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει και να αφρίσει η επιφάνεια. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι, το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε 8-10 λεπτά.

Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Την τυλίγουμε σε μπάλα με τις ενώσεις προς τα κάτω και την αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπασμένη στον πάγκο για 1 ώρα και 30 λεπτά, να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια την ζύμη και απλώνουμε  το κάθε κομμάτι πάνω σε αντιπολιτικό λαδωμένο ταψί με τα χέρια μας.

Τις πιέζουμε με το δάχτυλο μας κάνοντας τους δαχτυλιές για να πάρουν το σχήμα της λαγάνας. Με ένα πινέλο βρέχουμε της λαγάνες και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Τις σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C  για 20 λεπτά.

Ψήνουμε για 20 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος ψεκάζουμε τις λαγάνες με λίγο νερό για να γυαλίσουν. Όταν τις βγάλουμε από το φούρνο, καυτές όπως είναι τις αφήνουμε σε σχάρα να τραβήξουν την υγρασία τους για να παραμείνουν τραγανές.

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή: http://idiva.gr