Σαν μελιτζανοσαλάτα

Μια μελιτζανοσαλάτα με τις μελιτζάνες ολόκληρες. Ειναι εύκολο να γίνει, σου αφήνουν καθαρή την υπέροχη γεύση της μελιτζάνας και ειναι ιδανικό συνοδευτικό στο τραπέζι.

4 μελιτζάνες
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Μαϊντανος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°.

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε όπως είναι, με τις φλούδες τους, σε ενα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Τυλίγετε όλες μαζί τις σκελίδες σκόρδου, με τα φλούδια τους, σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τις βάζετε κι αυτές στο ταψί.

Ψήνετε μελιτζάνες και σκόρδο για περίπου 1 ώρα, μεχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.

Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν για να μπορείτε να πιάσετε τις μελιτζάνες. Τις ξεφλουδίζετε κρατώντας το κοτσανάκι τους, ώστε να παραμείνουν ολόκληρες. Τις ακουμπάτε σε μια πιατέλα, τις κορβέτες κάθετα σε 1-2 σημεία , να ανοίξουν σαν βεντάλια και τις ραντίζετε με χυμό λεμονιού.

Σε ένα μπολ πιέσετε τις σκελίδες του σκόρδου για να βγει η ψημένη σάρκα. Προσθέτετε χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο και με ένα πιρούνι τα λιώνετε, να γίνουν σαν αλοιφή. Μ αυτή την αλοιφή αλείφετε τις μελιτζάνες. Ρίχνετε πιπερι και λίγο ακόμη λάδι, το ξύσμα του λεμονιού και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

tastyday.gr