Όταν πεθάνεις το γνωρίζεις – Αποκαλυπτική έρευνα: Το μυαλό λειτουργεί και μετά τον θάνατο

Λες και η σκέψη του θανάτου δεν είναι από μόνη της αρκετά τρομακτική για όλους, έρχεται μία νέα έρευνα (η μεγαλύτερη σχετική έρευνα που έγινε ποτέ) να αποδείξει πως όσοι πεθαίνουν αντιλαμβάνονται πως έχουν πεθάνει, αφού το μυαλό συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα κι όταν το σώμα δεν δείχνει σημάδια ζωής.

Θεωρητικά μπορεί κάποιος ακόμα και να ακούσει την αναγγελία του θανάτου του.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας έγιναν από τον γιατρό Σαμ Πάρνια, διευθυντή της εντατικής θεραπείας και ανάνηψης, ερευνητή στο NYU Langone School of Medicine της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος και η ομάδα του αναζήτησαν αρχικά ανθρώπους που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή και τεχνικά πέθαναν, αλλά λίγο αργότερα επανήλθαν. Αρκετοί από αυτούς δήλωσαν πως αντιλαμβάνονταν τι συνέβαινε γύρω τους, άκουγαν τις συζητήσεις και έβλεπαν πράγματα ακόμα κι αφού ανακοινώθηκε πως ήταν νεκροί.

Οι μαρτυρίες αυτές στην συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από το ιατρικό προσωπικό που ήταν παρόν στο κάθε περιστατικό.

Ο γιατρός Σαμ Πάρνια είπε σχετικά: «Η ώρα του θανάτου υπολογίζεται τη στιγμή που σταματάει να χτυπάει η καρδιά. Μόλις αυτό συμβεί, δεν κυκλοφορεί αίμα στον εγκέφαλο πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία του εγκεφάλου σταματάει σχεδόν στιγμιαία.

Υπάρχει απώλεια όλων των αντανακλαστικών του εγκεφάλου, όλα εξαφανίζονται».

Οι αποδείξεις που συγκεντρώθηκαν όμως πλέον αλλάζουν τα δεδομένα, αφού αποδεικνύουν πως υπάρχει μια έκρηξη ενέργειας στον εγκέφαλο όταν κάποιος πεθαίνει.

Αυτό έρχεται μάλιστα σε συνέχεια μιας έρευνας που έγινε το 2013, στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, όπου οι ερευνητές εξέτασαν τα ηλεκτρικά σήματα μέσα στους εγκέφαλους εννέα αναισθητοποιημένων αρουραίων, στους οποίους είχαν προκαλέσει καρδιακή προσβολή.

Τα αποτελέσματα έδειχναν πως υπήρξε μια ακολουθία δραστηριότητας που υποδείκνυε μια «εγρήγορση» στη σύντομη περίοδο που ακολουθούσε μετά τον κλινικό θάνατο.

Ο Dr Πάρνια είπε: «Με τον ίδιο τρόπο που μια ομάδα ερευνητών μπορεί να μελετήσει την ανθρώπινη εμπειρία της «αγάπης» για παράδειγμα, έτσι προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα ακριβή χαρακτηριστικά που βιώνουν οι άνθρωποι όταν πεθαίνουν, διότι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία εμπειρία που όλοι θα έχουμε όταν πεθάνουμε».

https://www.reader.gr