Ο πρωτοχρονιάτικος όφις… αποκαλύπτει

 

Ο Μαράβας στην Πύλη κηρύττει  το λόγο του Ευαγγελίου./Πιο φτωχό το τραπέζι της πρωτοχρονιάς για τους βουλευτές μας/Πρωτοχρονιά στα καινούργια παγκάκια θα κάνουν τα Παπαστεργάκια.

@Τι ήταν και αυτό  που είδα πάλι. Τον δήμαρχο Πύλης Κώστα  Μαράβα,   με εκείνο το απαράμιλλο αγγελικό του πρόσωπο , στο οποίο και λόγω των ημερών ήταν  ζωγραφισμένη μία απέραντη γουρνοχαρά, με το ξεκούμπωτο φυσικά άσπρο πουκάμισο του, από όπου ξεπρόβαλε το δασύτριχο στήθος του, καθαρό   δείγμα της λεβεντιάς  του. Το άλλο δείγμα είναι  ότι και στους -20 C πάντα φορά σακάκι, το οποίο όπως και το πουκάμισο δεν το κλείνει ποτέ.

@…λοιπόν αυτός ο Μαράβας ζήλεψε δόξα επισκοπική. Σε εκδήλωση λοιπόν  του Δήμου του παρουσία των αρχών  εξεφώνησε (η άλλως τους τράβηξε) λόγον από άμβωνος.

@...Έμαθα ότι ο πολιτιστικός σύλλογος Πύλης  θα συλλέξει όλες τις από του άμβωνος ομιλίες του Μαράβα και θα τις τυπώσει σε πολυτελέστατη έκδοση  με  το εκπληκτικό τίτλο «Προς Πορτινούς Μαράβα επιστολές το ανάγνωσμα». Το ανάγνωσμα είπα , όχι το χλαπάκιασμα.

@…τον  πρόλογο της έκδοσης θα κάνει,  ο ψυχίατροςκαι ένθερμος υποστηρικτής των ανθρώπινων ψυχών  κ. Λιάπης,  με αντάλλαγμα  τρεις ομιλίες  σε ΚΑΠΗ  του δήμου Πύλης  με θέμα τη …γεροντική άνοια πριν την κάλπη.

liapis-xristos-639x400

@κλείστηκε η καρδιά μου , γιορτινές μέρες που είναι ,μόλις  δημοσιεύθηκαν  τα πόθεν έσχες (εδώ) των βουλευτών μας. Πείτε μου βρεκακεντρεχείς πολίτες, πώς θα κάνει πρωτοχρονιά η υπουργός κ. Γεροβασίλη με 16 μόλις ευρώ που έχει στις τραπεζικές της καταθέσεις; Αυτή δεν δικαιούται να πάρει μια βασιλόπιτα, δεν πρέπει να πάρει  δώρα στα κουμπαρούδια της, δεν χρειάζεται να πάει ένα κομμωτηριάκι; Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα τα βγάλει μέρες που είναι;

11197777-1

@…άσε το άλλο που είδα…Ολόκληρος πρόεδρος Βουλής ο κ.Βούτσης έχει μόλις 444 ευρώ στο λογαριασμό του.

@…αλλα και ο άλλος ο Βρούτσης της ΝΔ, από καλό νομίζετε ότι ήρθε στα Τρίκαλα και υποχρεώθηκε στους Κρητικαίους. Όλα καλυμμένα (η άλλως μπέκο). Οδοιπορικά, φαγητά, καφέδες κ.α.  Αφού δεν βγαίνει (οικονομικά)  ο άνθρωπος.

@…επιστρέφω όμως στα πόθεν έσχες (εδώ).  Σε καλύτερη κατάσταση φαίνεται πως είναι οι δικοί μας. Μπορεί να ξόδεψαν από 70 -190 χιλ ευρώ ;; σε μια χρονιά,  κράτησαν όμως  και 4-5 χιλιάρικα στην άκρη. Λίγο όμως έλειψε να μείνουν πανί με πανί..

@…πάντως το συμπέρασμα είναι,  ότι οι βουλευτές μας,  με βάση αυτά που δήλωσαν,ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα.  Από καλό νομίζετε ότι πάνε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στην Αθήνα  και όχι με  τα βουλευτικά αμάξια που η αλήθεια είναι πως καίνε το καταπέτασμα. Οφείλω πάντως να αναγνωρίσω ότι η οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δικαιολογεί την όποια ανασφάλειά τους.

@Μούφα τα καινούργια παγκάκια που έβαλε ο Παπαστεργίου στην πλατεία.  Παππούς έλεγε, ότι τα καινούργια παγκάκια τον χτύπησαν  στις αιμορροΐδες, ένας άλλος ότι του πιάνεται η μέση,  ένας τρίτος  ότι επίτηδες τα έκανε έτσι ο Παπαστεργίου, για να μην κοιμούνται οι άστεγοι.

@…και πώς λέτε αντέδρασε ο Παπαστεργίου.Έβγαλε όλα τα Παπαστεργάκια  να διαφημίσουν το εμπόρευμα. Το ένα το παγκάκι το καβάλησε η Βασιλένα με μια φίλη της, το άλλο ο Βασταρούχας με την Πούλιου.

dsc05366

11197777-12

ενώ μαθαίνω πως  την Πρωτοχρονιά σειρά έχει το Λ. Τα παγκάκια θα καβαλήσουν ο  Λάππας, ο Λασπάς και η Λεβέντη. Τα Φώτα επίσης έχουν σειρά οι σύμβουλοι των οποίων τα επίθετα αρχίζουν από Μ και Ν.

 

                                                                                @ ο όφις ο οφιοφάγος

 

καλή πρωτοχρονιά

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ..

  • Σχόλια και λεζάντες είναι αποτέλεσμα εξωτερίκευσης των «εσώψυχων» και σατιρικών επινοήσεών μας. Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Να τα καταναλώσετε ΑΦΟΒΑ αλλά και με σύνεση!!!!
  • Η παρούσα στήλη δεν χρηματοδοτείται , ούτε επίσης κόβει τιμολόγια.  Για αυτό και δεν χρωστάει καλή κουβέντα σε κανέναν. Οι αναγνώστες της δικαιούνται να καταγγείλουν τυχόν εκτροπές της, ΜΟΝΟ  στον συνήγορο του καταναλωτή.Οι ενδιαφερόμενοι για καλές κουβέντες μπορούν να τις αναζητήσουν σε άλλες στήλες της παρούσας ή και των άλλων ιστοσελίδων.